Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Asus HD7770 of niet?

Anoniem
gerben
11 antwoorden
 • Op zoek zijnde naar een andere videokaart kwam ik deze tegen:

  Asus Radeon HD7770, 1024, Direct CU V2. is dit een goede keuze.

  In een andere PC had ik een HD5750 en daar was ik erg tevreden over maar die zijn niet meer te koop, dacht ik.

  Graag advies.

  Rob
 • Wat is je budget en hoe ziet de rest van je pc eruit? Is het de pc in je sig, of is dat je oude? De 7770 is een redelijke budgetkaart, maar er zijn betere opties, maar ook met een andere prijs.
 • Het totale budget is rond 800 Euro inclusief kast.

  Als mobo had ik de keuze gemaakt Asus P8P67, die heb ik al in een andere kast en vanwege het grote aantal USB sloten is deze het uiteindelijk geworden en omdat ik er spinnend tevreden over ben, doe ik er nog eentje.

  Processor Intel i72600k of 3770k
  Geheugen Corsair DDR3 setje 4x4Gb 1866

  Dus geef maar een optie die beter is.

  Rob
 • Vergeten,

  welke voeding komt hiervoor in aanmerking. Ik dacht dat 600 Watt ruim voldoende zou moeten zijn maar als het ietsje minder kan, graag.

  Rob
 • Met een budget van 800 euro moet er volgens mij makkelijk een betere 7850 in kunnen. Die is al vanaf 150 euro te vinden.

  De Asus P8P67 is eveneens verouderd met een vorige generatie chipset. Neem er eentje met de Z77.

  Voor een normale gamebak is een 500W voeding ruim voldoende.
 • Sorry twee keer hetzelfde lijkt mij overbodig.
 • De Z77 van Asus en Gigabyte worden volgens mij (Informatique) allemaal geleverd met videoaansluitingen (DVI/VGA/HDMI en noem maar op) en dat wil ik beslist niet. Daarvoor is juist een betere externe kaart, toch?

  Merk je echt wat van een oudere chipset of is dat optical illusion net als efi BIOS of uefi BIOS, zit daar zoveel vershil in?

  Grafische kaart lijkt mij goed maar 150 Euro, dat vind ik echter niet. Hij lijkt mij ook erg laaaaang.

  Rob
 • De nieuwere cpu's hebben vrijwel allemaal video ingebakken. Vandaar de aansluitingen op het moederbord. Je hoeft deze niet te gebruiken. Wat wel interessant kan zijn is een combinatie van de twee met lucid virtu.

  Het verschil tussen zowel chipsets als processors is evolutionair, kleine verbeteringen en wat meer features. Maar ik zou zelf geen P67 moederbord meer kopen.
 • Ik ben gek op nieuwigheidjes maar het moet wel zinvol zijn voor wat ik er mee wil doen.

  Kun je aangeven wat de winst netto is als je geen raketten naar mars van plan bent te sturen. Ik ben ook geen extreme gamer. Ik heb het al moeilijk genoeg met Ship-simulator en Setllers.

  Dus Lucid-Virtu gaat helemaal mijn pet te boven. En het bord is gewoon te duur voor mij.

  Rob
 • De goedkoopste P8P67 pro die ik kan vinden is 125 euro. Voor dat bedrag heb je de Z77 borden voor het uitzoeken, ze zijn er al vanaf 80 euro. Lucid logix virtu is een kwestie het niet verplicht of noodzakelijk.
 • Niet om vervelend te doen maar kun je eens een hint geven voor dat Z77 bord, ik ben wel benieuwd en kan zelf alleen maar dure uitvoeringen vinden.

  Rob Bogers

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.