Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Splitter aansluiten op computer (2 monitoren)

Anoniem
Hans60
2 antwoorden
 • Dag,

  Ik heb een probleem met het aansluiten van 2 monitoren op mijn computer zodat ik een gesplitte weergave krijg verdeeld over de 2 monitoren.
  Ik heb een splitterkabel gekocht:
  Op mijn computer heb ik twee aansluitingen, een witte (grotere) en blauwe (kleinere). Normaal gesproken heb ik 1 monitor aangesloten op de witte aansluiting anders ontvangt hij geen signaal (bij de blauwe).
  Aangezien mijn splitter bestaat uit de aanluitingen van de blauwe (kleinere) poort heb ik een tussenstuk gekocht dat ik op de witte aansluiting kan plaatsen dat dan in contact staat met de splitter. Vervolgens heb ik 2 kabels aangesloten op mijn monitoren maar geen signaal, helemaal niks.
  Wat kan het probleem hiervan zijn? Alle kabels zijn heel strak aangesloten en aangedraaid. Kan het iets te maken hebben met mijn videokaart? Heb ik voor een splitter een nieuwe (betere) videokaart nodig of is dat helemaal niet nodig? Ik hoop dat iemand dit herkend..
  Bedankt in ieder geval!
 • Je kreeg al geen beeld via de vga/d-sub aansluiting maar je koopt er wel een splitter voor, weird. :o
  Je hebt ze ook voor dvi overigens.

  Maare, als je overschakeld van dvi-d digitaal naar vga analoog dien je dat op de monitor zelf ook aan te passen, ingang op auto of handmatig op analoog.

  Je kunt dan gewoon 2 monitoren aansluiten op de videokaart zonder splitter alleen dien je tevens in de configuratiesoftware van de videokaart aan te geven of je wilt uitbreiden of clonen naast het goed zetten van de monitor zelf op digitaal of analoog.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.