Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Monitors en HDMI

Anoniem
f.ramaekers
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben op zoek naar wat informatie die ik met een hele poos googlen niet kan vinden. Namelijk, om beeld via een HDMI-verbinding van mijn computer op een tv te krijgen, gaat dit via de HDMI-poort in de computer of via de HDMI-poort in de monitor?

  Wat is het voordeel van een HDMI-poort in de monitor bovenop een HDMI-poort in de computertoren?

  Ik zoek namelijk een monitor die in hoogte verstelbaar is. Die zijn al in de minderheid. Als ik daarnaast ook eentje wil hebben met HDMI-poort dan wordt de keuze nog veel kleiner…
 • Monitoren hebben een HDMI ingang, pc's hebben een HDMI uitgang.

  Je kan dus geen tv aansluiten op een monitor, en zo het beeld doorlussen.
 • Dus, stel ik wil een film kijken via mijn computer op mijn tv, dan gaat dit simpelweg via de HDMI-poorten van tv en computer, en heeft de monitor daar niets mee te maken?

  Ik ben namelijk aan het kijken naar een Dell Ultrasharp, maar net eentje zonder HDMI poort. En ik vind film kunnen kijken op tv via mijn computer juist erg belangrijk. Ik wil dus niet een monitor kopen waarmee dat dus niet zou kunnen. Maar de monitor speelt hierbij dus geen rol?
 • Minitor op de DVI of VGA en de TV op HDMI.
 • Heb je deze gezien?
  http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=computerbeeld%20op%20tv%20via%20hdmi&source=web&cd=2&ved=0CDMQtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DCAuhiWJaHVk&ei=NOuxUMbTGcX80QWN2IDwBg&usg=AFQjCNGRc-LIeqO_W_GzOkDGfXmEUcZ1Qg
 • Duidelijk.

  Is er kwaliteitsverschil tussen een monitor aangesloten op HDMI vergeleken met DVI?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.