Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

drivers zelf upgraden?

Anoniem
andre@home
10 antwoorden
 • mijn drivers zijn bijna allemaal verouderd, dat betekent moederbord, chipset, de hele mikmak. nou is mijn dilemma: wegbrengen en t door de expert laten doen, of zelf doen. ik heb wel een beetje verstand van computers, maar niet zo heel veel, en ben bang dat hij helemaal niks meer doet als ik er zelf aan ga klungelen.
 • Vertel eens wat voor moederbord er in je computer zit..
 • daar begint t al, ik weet niet wat voor moederbord erin zit, t is een asus k73 e laptop met intelpentium b950 processor, maar ik weet niet wat voor moederbord er in zit, kan t ook niet vinden in apparaatbeheer.
  zover gaat mijn verstand van pc's niet.
  oja, ik vergat erbij te zeggen dat ik had gezien via een programmaatje wat bij mijn divx player update zat dat er 15 drivers waren verouderd, alleen als ik het programmaatje de updates wilde laten doen moest ik er voor betalen.
 • http://driversdot.com/notebook/asus/
  Kijk hier eens.
 • mijn laptop staat daar niet bij, wel die met 17 inch beeldscherm, maar t moet exact t model zijn, toch?
 • [quote:7183c40eed="astrid1971"]oja, ik vergat erbij te zeggen dat ik had gezien via een programmaatje wat bij mijn divx player update zat dat er 15 drivers waren verouderd, alleen als ik het programmaatje de updates wilde laten doen moest ik er voor betalen.[/quote:7183c40eed]Lijkt mij een onbetrouwbaar programmaatje, je zou nooit hoeven te betalen voor driver updates.

  En aangezien je laptop niet eens zou oud is, kunnen die drivers ook niet eens zo vreselijk verouderd zijn. Belangrijke driver updates komen trouwens ook binnen via Windows Update en als alles verder goed werkt er liever niet aan zitten.

  Voor de chipset zie ik op de site van Asus dat de meest recente drivers van 8-Dec-2010 zijn, dus geloof liever de site van Asus dan een of ander vaag meegeleverd programmaatje.

  Intel INF Update Driver

  Check ook de door Asus zelf geleverde ASUS Live Update Utility die je gratis en voor niks helpt om je Asus produkt up to date te houden:

  ASUS Live Update Utility
 • Je kan ook het programma speccy downloaden en installeren. Die laat zo in 1 overzicht zien wat je hebt. Even copy/pasten en wij weten meer. Zoveel smaken, zoveel chipsets etc.
 • Als er al software op staat die tegen betaling drivers voor je installeert zou ik eerst eens kijken of er geen spyware en andere rommel op je pc staat.

  Vaak is zo'n vriendelijke hulp slechts het topje van de ijsberg.
 • [quote:7d49cea38b="Biohazard.nl"]Als er al software op staat die tegen betaling drivers voor je installeert zou ik eerst eens kijken of er geen spyware en andere rommel op je pc staat.

  Vaak is zo'n vriendelijke hulp slechts het topje van de ijsberg.[/quote:7d49cea38b]

  Mee eens….. Vaak genoeg is het troep maar ja de legio mensen die er in trappen geeft die makers genoeg redenen om het te blijven verspreiden.
 • ik heb eens gekeken onder asus op mijn laptop, en daar staat e-driver, is dat ook een hulpprogramma van asus?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.