Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe Videokaart in Dell Desktop

Anoniem
outlaw99
11 antwoorden
 • Beste Allen,

  Tijdje geleden is mijn Dell XPS laptop kapot gegaan en is helaas niet meer te repareren. Ter overbrugging/tijdelijke oplossing wil ik in de PC van mijn vader een nieuwe/goede videokaart zetten om af en toe te gamen. Zal gaan om met name Diablo 3 en WoW.

  De pc waar het om gaat is een Dell inspiron 660, i5 2320, 3.0 ghz, 4gb geheugen. Echter heb ik vandaag gebeld met dell omdat ik nergens kon vinden wat voor voeding in de pc zit en wat voor PCI slots. Er werd mij verteld dat er een 300w voeding in zit, 1 pci express x16 (werd mij verteld dat hier een 2.0 op kan?) en 1 pci express x1. Volgens mij ben ik in de mogelijkheden wat betreft de slots redelijk beperkt.

  Ik ben op zoek naar een videokaart die in dit systeem past en die in iedergeval WoW en Diablo 3 goed kan draaien. Ik heb bijvoorbeeld een MSI GT 630, 2b gevonden die aansluit qua voedingseisen en PCI slot. Er staat wel dat ik 2 slots nodig heb. Is deze bijvoorbeeld wel aan te sluiten in het systeem?

  Hoor graag jullie adviezen daar ik een leek ben.. Mocht er meer informatie nodig zijn dan geef ik die uiteraard graag.

  Bij voorbaat enorm bedankt! :)
 • deze mag weg… dubbel
 • Je voeding is wat zwak dus ik zou kijken naar een videokaart die geen eigen extra stroomaansluiting nodig heeft…. dan kun je met de huidige voeding door anders wordt het waarschijnlijk noodzakelijk om ook een andere voeding erin te zetten….. verder vind ik kaarten van ATI nèt even beter qua prijs/prestatie… :roll:
 • Bedankt voor je antwoord. Past het wel qua PCI slots? Ik zie namelijk overal dat er 2 pci slots nodig zijn. Deze heb ik wel, maar 2 verschillende snelheden, kan dat?
 • een "normale" kaart gebruikt maar 1 pci x 16 slot…. wanneer je een kaart ziet met twee aansluitingen meteen verder bladeren want die gaat a. niet passen en b. niet op je voeding werken… :wink:

  https://www.alternate.nl/html/product/ASUS/HD7750-1GD5-V2/1004765/?tk=7&lk=4031

  https://www.alternate.nl/html/product/ASUS/HD7770-DC-1GD5/1024348/?tk=7&lk=4031

  Deze als voorbeeld… misschien dat er nog anderen zijn die een betere keuze weten… :roll:
 • …die twee videokaart aansluitingen die vermeld staan duiden meestal op het feit dat de kaart geplaatst de ruimte inneemt van twee kaarten… hij zit maar vast in 1 slot… :roll:
 • Zit er een H300NM-00 in?

  http://i.ebayimg.com/t/Dell-Inspiron-660-Full-tower-300W-PSU-/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/DzoAAMXQhuVROQPM/$T2eC16V,!)sE9swmZwBpBROQPL5TOg~~60_57.JPG

  216W op de +12V, da's slechts 18A.

  Maar dan nog lijkt het me dat zo'n voeding op zo'n superzuinige AMD Radeon HD 7750 (800MHz versie zonder extra PCI-e stekker) wel aan zou moeten kunnen.
 • Bedankt!! Is er nog een wat goedkopere oplossing mogelijk? Zoek eigenlijk een kaart voor max 70 euro. Het kan namelijk zomaar zijn dat ik over een jaar een volledig nieuw systeem aanschaf en wil ter overbrugging niet teveel geld uitgeven. Of lever ik dan teveel in ten opzichte van een HD 7750?

  @ Obi Wan, of er een H300NM-00 in zit weet ik niet, aan de voeding te zien lijkt het er wel op..
 • Dan zou ik een GeForce GT 640 pakken, bijv. deze:
  http://www.sicomputers.nl/vga-msi-pcie-nvd-n640gt-md1gd3.html

  Niet zo snel als een HD7750, maar wel aanzienlijk sneller dan een GT 630. Kijk ook wel of je een videokaart die twee slots inneemt wel kwijt kan in je computerkast (zie afbeelding).

  En als je de behuizing even opent zou je wel moeten kunnen zien of het een H300NM-00 voeding is of niet.
 • Obi-wan, op de site staat er bij die videokaart dat een voeding van 350w nodig is. Dat zou ik dus sowieso niet redden aangezien ik een 300w heb, of ligt dat aan de H300-NM-00 voeding?
 • Die voedingseis van 350W is nogal onzinnig omdat de fabrikant van de videokaart niet kan weten hoe (in)efficient de voeding in je PC is en wat voor andere stroomtrekkers je in je PC hebt zitten. Die 350W is maar een ruime inschatting.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.