Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beeldfout netbook.

Anoniem
HvD
4 antwoorden
 • Netbook ASUS EeePC 1005PX

  Van het beeldscherm is éénderde (aan de linkerzijde) normaal beeld, de andere tweederde is wit met een paar verticale strepen.

  Als ik via de VGA-uitgang een externe monitor aansluit is het beeld daarop perfect.

  Dus is er iets mis met de beelddoorgaven naar het scherm.

  Wat kan dat zijn en wat is er aan te doen?

  Heb dank.
 • Dan kan je voorzichtig aan gaan denken om het scherm zelf te vervangen, omdat je aangeeft dat een externe monitor wel normaal beeld geeft..

  Garantie = garantiewerk
  Geen garantie = laten repareren of is repareren duur dan kan je voor nieuwe netbook gaan kijken.

  Even nog iets, die verticale strepen, is dat gelijk al bij het eerste beeld wat je netbook geeft, of is dat pas bij het booten van windows of nadat windows gestart is?
 • Bedankt voor je reactie.

  Het verstoorde beeld treedt van begin af aan op, is dus permanent.

  Afzetten moet dan ook door de aan/uit knop ingedrukt te houden.

  Garantie was 12 maanden, en dit netbook is van 8-2010, dus 2 1/2 jaar oud. Heeft echter in feite amper gewerkt; opgeteld in al die tijd misschien honderd uur. Gebruikte ik alleen als ik mijn (18,4";) laptop te groot/zwaar vond om mee te nemen enroute.

  Werkt dus goed op externe monitor, maar daar koop je geen netbook voor.

  Ben bang dat het scherm kapot is, of eerder, de verbinding ernaar toe, hoewel de scharnieren van het scherm geen tekenen van overdadige speling vertonen.

  Als ik geen goedkoop adresje kan vinden voor reparatie zal ik dat ding weg moeten doen, helaas.
 • Het beeldscherm laten vervangen door Replacedirect kost maar liefst ¤ 132,- : http://www.replacedirect.nl/apparaat/3523816/d000145359-asus-eee-pc-1005px/p/p0026546/101-inch-lcd-schermvervanging.html

  Zelf doen is een optie. Als je het volgende filmpje bekijkt, dan lijkt het geen lastige klus: http://www.youtube.com/watch?v=xCOskugfahY

  Maar dan moet je nog wel eerst zo'n los LCD scherm op de koop zien te tikken. Ze zijn wel te koop, voor zo'n 50 dollar. Hier bijv.: https://www.laptopscreen.com/English/model/ASUS/EEE~PC~1005PX/ (jij moet daar de onderste hebben: 10,1 inch), maar daar komt nog 20 dollar aan verzendkosten bij.

  Het is maar net wat het je waard is. Hoeveel heeft die Asus netbook destijds gekost? Ik heb zelf een Samsung netbook. Kostte niet meer dan ¤ 200. Daar laat ik echt niets aan repareren.

  Wat je ook eerst kunt doen, is het reparatiefilmpje bekijken. Dan weet je hoe je hem uit elkaar haalt en kun je in ieder geval controleren of de verbinding in orde is. Misschien zit die wat los? Dan zou je erg veel geluk hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.