Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Probleem met drivers GeForce GT 540M

Anoniem
henrih
5 antwoorden
 • Nvidea is een onderdeel vanMSI. Verwijder de driver. Ga naar msi, en via een url kom je bij Nvidea uit. Zoek daar naar het juiste model en type, en download daar de drivers en installeer ze. Er is ook handige software te vinden, die de juiste drivers update. Zoals b.v. Smart Driver Update.
 • Ik heb een probleem met de drivers voor mijn videokaart en zoek hulp. Het probleem is het volgende.

  Betreft een ASUS N73SV, Windows7 Home Premium 64 en Nvidia GeForce GT 540M video. Na een herinstallatie vanaf de herstelpartitie geeft apparaatbeheer bij Beeldschermadapters weer dat zowel INTEL® HD Graphics 3000 en NVIDIA GeForce GT 540M zijn geïnstalleerd. Bij de Nvidia staat ook een uitroepteken en bij eigenschappen / algemeen staat: Dit apparaat is gestopt omdat er problemen zijn gerapporteerd. (Code 43). In het systeemvak komt dan ook geen pictogram van Nvidia voor. En die was er voor de herinstallatie wel.

  Na een update van de Nvidia drivers start het systeem wel op, maar krijg ik na het inloggen op mijn account het welbekende blauwe scherm. Wat ik daarvan zo snel kan zien is dat er sprake is van een “corrupted driver”. Dit gebeurt bij zowel de update via Windows Update als via de van de site van Geforce gedownloade nieuwste drivers.

  Het systeem werkt wel en het beeld is goed, maar ik kan nu niet optimaal gebruik maken van de videokaart. Alle updates van W7 zijn geïnstalleerd. Wie kan mij helpen met een oplossing?
 • Had je Nvidia VGA driver V8.17.12.6643 of nieuwer van de Asus website al geprobeerd?
 • De geïnstalleerde maar niet goed werkende driver heeft nummer 8.17.12.679. Dit is op de site van Asus ook het hoogste versienummer.

  Apparaat (de GeForce) verwijderd en nieuwste stuurprogramma 8.17.12.692 geïnstalleerd. Resultaat is (weer) een bsod.

  Ik vind het wel raar dat een herinstallatie naar fabrieksinstellingen dit probleem oplevert. Of zou dat kunnen liggen aan de volgorde van installeren van updates? Moet ik trouwens niet de Intel drivers verwijderen? Ik meen al wel eens ergens gelezen te hebben dat dit niet verstandig is.
 • doe de kortste weg en reset opnieuw naar fabrieksmode, soms wil er wel eens wat fout gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.