Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

wanneer geeft speedstar A90 mindere prestaties dan viper?

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Gewoon om te proberen heb ik een andere videokaart in mijn systeem gestoken.
  Oude configuratie:
  AMD k6 333
  Aopen ax95pro
  265mb sdr
  viper v330 (4 mb)
  voodoo1

  Nu heb ik de viper verwisseld met een ongeveer 2 jaar nieuwere kaart van Diamond: de speedstar A90 (16mb).

  De verwachting was, dat de prestaties minstens hetzelfde zouden blijven, of iets beter zouden zijn, maar ze zijn juist net even minder!
  Ik kon geen review vinden bij bv. Tom's of tweakers dat hier licht op zou kunnen werpen.

  Iemand enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

 • Sowieso is het belangrijk dat je voor de A90 gebruik maakt van de laatste drivers en eventueel de laatste biosupdate van de kaart. Beide vind je terug via DEZE link. Met deze updates zorg je er in iedergeval voor dat hij beter zal presteren. En inprincipe moet hij wel beter presteren dan de Viper 330, echter zijn veel games vaker iets blijer met een nVidia chipset (Viper 330) dan met een S3 chipset (A90), maar ik zal eerst even deze updates proberen.

  Succes !!!

  _________________
  Go Through Your Heart Shakra Into Your Cave, And Find Your Power Animal

  [ Dit Bericht is bewerkt door: VTec op 2002-01-20 15:05 ]
 • Volgens mij zit er op De Speedstar A90 16MB een Savage 4 pro Chip.

  Hieronder een vergelijking van de Savage 4 pro met o.a. de TNT 1 op een Celeron(A) 333mhz. de Viper 330 is langzamer dan de TNT 1 dus trek je conclusie:

  [img:28e1801d68]http://www.anandtech.com/reviews/video/savage4/Image200.gif[/img:28e1801d68]

  Bron: klik hier

  ALs je V-tec raad opvolgt moet het wel lukken om ook een betere prestatie uit de kaart te persen.

  _________________
  Dit is mijn: Systeem3Dmark2000
  3Dmark2001

  [ Dit Bericht is bewerkt door: GeForce Mike op 2002-01-20 15:37 ]
 • Viper 330? hij draait zijn spellen op de Voodoo1 vermoed ik zo en dat is natuurlijk een echte 3D kaart, en dat is iets wat je van S3 niet kan zeggen :wink:
 • Hallo iedereen,

  We zijn ermee aan de slag.
  De chipset is inderdaad S3 Savage4 Pro+.
  De nieuwste drivers hadden we al geïnstalleerd. De nieuwste bios komt nu aan de beurt, mobo-bios ook.
  Er viel te lezen op de site van Sonicblue dat de via 4in1 drivers van dit moederbord niet in turbo, maar in normal mode moeten staan, dat is ook alweer wat.
  Er valt dus nog wel wat te sleutelen!

  hjs


  Geregistreerd op: 07-15-1999
  berichten: 1111
  Uit: Zwaag
  Geplaatst: 2002-01-20 16:03
  ——————————————————————————–
  Viper 330? hij draait zijn spellen op de Voodoo1 vermoed ik zo en dat is natuurlijk een echte 3D kaart, en dat is iets wat je van S3 niet kan zeggen
  _________________

  hjs, of het nou met de viper of de a90 is, ze draaien allebei samen met de voodoo. Ik begrijp niet wat je bedoelt, of was het een grapje?

  Maar hoe zit het met de open-gl-ondersteuning van de a90 gecombineerd met glide van voodoo; werkt dat wel lekker samen? Wordt één van de 2 aangesproken, of conflicteren ze met elkaar?
 • Als je alles goed hebt aangesloten, speel je je spellen mbv van de voodoo en is de andere kaart er alleen voor het 2D gedeelte.

  Hoe kan het dan langzamer draaien opeens?

  waarschijnlijk heb je je oude nVidia drivers voor de V330 niet goed verwijderd.
 • Bluebear

  de Speedstar A90 is in vele gevallen sneller dan een Voodoo 2 kaart. zie teste die ik heb gepost.
  Ik raad je dan ook aan om de Voodoo 1 te ontkoppelen omdat deze nu dus langzamer is dan de SPeedstar en geen nut meer heeft.

  Je kan dus nu de games spelen met aleen je Speedstar.
 • [quote:e055640b95]hjs, of het nou met de viper of de a90 is, ze draaien allebei samen met de voodoo. Ik begrijp niet wat je bedoelt, of was het een grapje?[/quote:e055640b95]Dat is altijd een probleem bij HJS, niemand snapt wat hij bedoelt :wink:
 • [quote:ec8e523506]
  Op 2002-01-21 10:19, schreef VTec:
  Dat is altijd een probleem bij HJS, niemand snapt wat hij bedoelt :wink:

  [/quote:ec8e523506]

  Ook goedemorgen mijn fijne vriend.
 • Goedemorgen allemaal!

  M'n broer en ik hebben gisternacht de bios van het moederbord geflahsed, de biosinstellingen aangepast (defaults voor de videokaart zouden al een beter resultaat moeten geven, dus de oplossing moet ook met de defaults zichtbaar zijn,) de AGP draait in normal en niet in turbo mode.

  Het baatte allemaal niet. :sad:

  Bij het installeren van de speedstar hebben we eerst de standaard pci grafische adapter (VGA) geïnstalleerd. Dus niet de standaard-beeldschermadapter (VGA). Toen de kaart erin gestoken en de nieuwste drivers geïnstalleerd. Dat is toch voldoende, of moeten de oude handmatig ergens worden verwijderd?

  Dus toch de voodoo d'r uit! Daar twijfelde Lucas al aan. Die voodoo zit gewoon op een pci-slot, daar zit het beeldscherm op, dus heb je op de een of andere manier niet het hele voordeel van AGP. meteen proberen, hoewel ik daarmee niet de verbetering verwacht.

  Ik ben er wel van overtuigd dat deze speedstar sneller zou moeten zijn dan de vorige combinatie. Hoewel de videokaart 4x AG ondersteunt en dit moederbord maar maximaal 2x. Dus vol tot z'n recht komen doet 'ie niet. :sad:

  Er is nog wel één ander ding, dat hiermee kan samenhangen. Als ik in de instellingen van het beeldscherm naar de 3dfx-instellingen ga en daar 'Direct3D hardware acceleration' enabeld zet en een spel activeer, of dxdiag, bevriest het systeem onmiddellijk (met een vaag kleurtje paars.)

  Wij krabben ons nog steeds op het achterhoofd.. :smile:

  [ Dit Bericht is bewerkt door: bluebear op 2002-01-21 14:06 ]
 • Dat van die D3D versnelling klopt wel, een Voodoo addon kaart heeft alleen ondersteuning voor Glide acceleration, niet voor D3D acceleration. De D3D acceleration moet dus ook door de speedstar of viper gebeuren.
 • AHA! Daar zat ik al een hele tijd mee in m'n maag! Hoe zit dat nou? vroeg ik me maar af.
  Ik ga nu even de voodoo-kaart eruit halen.
 • Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't!
 • He wat?
 • [quote:44629d4faa]
  Op 2002-01-21 15:42, schreef bluebear:
  Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't! Hij doet 't!

  [/quote:44629d4faa]

  Ik zij toch voodoo 1 eruit.

  de Voodoo 1 is een verouderde kaart en iz speciaal voor glide 3d zaken.
  de huidige games gebuiken de voodoo 1 niet meer en draaien daardoor veel sneller op de Speedstar A90 alleen. vandaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.