Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

video geheugen

Juist wel, als je texture cache vol raakt, dan gaat hij ze in het gewone geheugen planten. Aangezien PCI een langzamere doorvoer heeft als AGP, komt veel videogeheugen daar goed van pas. Verder ligt het er aan wat je er mee doen wil, je vmem naar 32MB uitbreiden terwijl je alleen patience speelt op de desktop is nogal onzin. Voor spellen etc kan het wel uitmaken, maar veel oudere gamekaarten met 16MB draaien de nieuwe spellen toch al niet zo heel supersnel. Als het dus is om je games sneller te laten draaien, dan kan je denk ik beter een PCI GF2 MX kopen of iets dergelijks.

Anoniem
BA
4 antwoorden
 • Ik zou graag het video geheugen willen uitbreiden van 16 naar 32 MB.
  Volgens de leverancier is dit in mijn PC niet mogelijk. Huidige kaart is een PCI kaart en worden niet meer geleverd.
  Mijn PC zou niet van een AGP-slot zijn voorzien.
  Wat is dan de oplossing??
  Mijn PC is een IBM-Aptiva.
 • Op de eerste plaats moet je je even afvragen wat je met je videokaart wilt gaan doen. Hierdoor is het niet altijd zinvol om, als je al een 16MB kaart hebt, dit op te waarderen naar 32MB.
 • Wat voor computer heb je (cpu, geheugen)?
  Als je wilt kun je er natuurlijk altijd een voodootje of een mx in pci uitvoering inzetten. Maar of dat zin heeft kan ik zo niet beoordelen. Iets meer info aub.
 • Waarom een 32mb Video geheugen terwijl het een kaart in PCI slot is? veel profijt zal je er dan niet van hebben……….toch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.