Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

demagnetiseren

Anoniem
2FAST
11 antwoorden
 • Monitor doet het wel op laptop en niet op pc??!! Dit heeft volgens mij miets te maken met "degauss". Waarschijnlijk heeft de pc (videokaart) een hogere resolutie dan je laptop, die de monitor niet ondersteund. Oplossing is om de pc in de safe mode op te starten en de resolutie aan te passen. Begin bij 800x600, 60hz.
  Succes.

  Oeps, als ik het nu begrijp, doet hij het ook niet op je laptop. Andere monitor wel, dan is die Belinea niet zo goed als die anderen. Om te degaussen moet je effe in de handleiding kijken. Dit kan niet via de pc.

  _________________
  Abit KT7A-raid (v1.1), Athlon 1000/1050, 512 sdram, 2xhdd WD200BB, Asus v6800 deluxe DDR 228/218

  [ Dit Bericht is bewerkt door: rikrot op 2002-01-31 14:37 ]
 • Mijn monitor geeft steeds aan 'no connection', terwijl hij wel aan de pc vastzit. De computer lijkt goed, want op andere monitors doet hij het goed. Ook doet de monitor het als ik hem op mijn notebook zet. Soms doet hij het en dat verschijnt er een symbooltje op het scherm dat volgens de gebruiksaanwijzing iets van 'demagnetiseren' betekent. Wie weet wat dat is, hoe dat moet, wat je merkt als gebruiker, etc.
  Bedankt, Gerda
 • demagnetiseren is de degauss functie in de monitor (menu), het zorgt ervoor dat statische trillingen (als ik het goed heb) verdwijnen. wat je merkt als je de degauss aanzet, dan gaat je beeld als een bezetene trillen, is ie weer normaal dan is ie gedemagnetiseerd (kl#te woord trouwens :wink: )


  maar dit is waarschijnlijk niet de oplossing.

  Wat voor monitor heb en welke videokaart?

  wanneer geeft ie aan connection out of range: gelijk als je hem opstart of als je in windows komt
 • Het is een Balinea monitor. De videokaart weet ik niet. Ik kan namelijk niet op het scherm kijken in 'mijn computer'. Maar hij gaat gelijk op 'no connection' als ik de computer aanzet. Windows haalt het niet. Er blijft alleen dat 'no connection'op het scherm heen en weer gaan. Gerda
 • Je kunt demagnetiseren natuurlijk ook via je laptop doen…
 • O ja, hoe dan? Ik kan hem op een laptop zetten, maar moet ik dan op het menu kiezen om te demagnetiseren of moet ik een magneet op het scherm zetten. Ja, ik heb echt geen idee wat ik moet doen. Vast bedankt.
  Gerda
 • Sluit je monitor op je laptop aan, en start het geheel. Zoek daarna op je monitor de degauss functie (idd vaak een magneet) en druk die in :smile:
 • Hoi, bedankt. Dus ik kan het zelf doen. Moet de computer niet gedemagnetiseerd worden? Hoe komt het eigenlijk dat zulke dingen gebeuren. Ik heb een computer staan (486) van zeker 7 of 8 jaar oud en daar heb ik dit nooit meegemaakt en de computer met de monitor die gedemagnetiseerd (wat een idioot woord, hè) moet worden, is pas een jaar of twee oud. Kan het door een plek of een bepaald stopcontact komen of zo?
  Gerda
 • De computer zelf hoef je niet te demagnetiseren, dat kan alleen bij je monitor. Demagnetiseren heeft alleen zin als je ziet dat er bijvoorbeeld veel trillingen in zitten, zelf gebruik ik die functie bijna nooit op mijn monitor.
 • Ja, het is een beetje vreemd. We hadden de computer weggebracht omdat we dachten dat er iets met de aansluiting van de monitor niet in orde was vanwege dat 'no connection' en omdat de monitor wel werkte op mijn notebook. De computerwinkel heeft de computer op een aantal monitors getest, maar er was niets aan de hand, zeiden ze. Ik heb de computer ook nog thuis op een andere monitor gezet in inderdaad ging alles goed. We hebben toen hier op de grond in de huiskamer de monitor en de computer weer aangeschakeld en toen werkte alles goed. Wel kregen we een aantal keren 'no connection', maar opeens ging alles goed. We hebben de computer toen weer op zijn eigen plaats gezet, maar daar werkte de monitor niet. Daarna hebben we hem weer op de grond gezet en toen lukte het wel weer na een paar keer. Toen weer terug op zijn plek met aansluiting aan een ander stopcontact. Toen lukte het weer, maar plotseling stopte het weer en volgde er weer 'no connection'. Elke keer trouwens als de zaak wel werkte, verscheen er op het scherm eerst het tekentje dat volgens de gebruiksaanwijzing 'demagnetiseren' betekent. Maar misschien is er dan toch iets mis met de computer. Misschien moet er dan toch nog eens beter naar gekeken worden.
  Wel bedankt voor al jullie adviezen. Misschien heeft iemand nog een idee of heeft iemand dit ook al meegemaakt?
  Gerda
 • Doe in elk geval een keer die degauss. Laten we hopen dat de electronica van je monitor zo goed is dat ie zelf aangeeft wat het probleem is. Dus doe dat nou eens een keer !

  Misschien is je VGA kabel het probleem tenzij je telkens dezelfde gebruikt.

  De degauss kun je gebruiken door'm op een computer aan te sluiten waarbij je dus gewoon helemaal op kunt starten, anders gaat ie direct weer in power-saving.
  Degauss kun je activeren door op de menu knopjes van je monitor te drukken en te zoeken naar demagnetiseren of degaussing of een simbool met een magneet met een streep er doorheen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.