Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

VGAkabel verlengen

Anoniem
wouterdehaan
5 antwoorden
 • Ik heb scherm en CPUkast verplaatst, moest wel de VGA-kabel 3m verlengd worden, en daar zit het probleem: een LCD (SONY SDM-M51LCD FlatPanel)blijkt gevoeliger voor signaalstoring, en er wordt bij contrastrijke overgangen een schaduwbeeld zichtbaar. Zou aan de kabel kunnen liggen, dus via de leverancier alle kabels geprobeerd: lang, kort, dik-dun, male-female, male-male met gender-changer (je leert al snel wat termen bij), maar het probleem blijft: elke verlenging van de kabel geeft verstoring van het beeld. Dus heb ik de keuze: de CPU weer terug zetten, óf: wie weet er nog een oplossing voor het verlengen van de VGA-aansluitkabel?

  Bij voorbaat dank,
 • Het enige wat ik je kan aanraden is om niet zo'n dun spaghetti-snoetje te nemen - dat geeft zeker storing.
  Ligt de kabel misschien in de buurt van een trafo, speakers of ander elektrisch spul? Dat veroorzaakt namelijk extra storing.

  Succes.
 • versterker kopen??
 • Al geprobeerd om gewoon een langere vga kabel te kopen inplaats van er 2 aan elkaar te knopen. Ik heb er hier op mijn werk één van tien meter. En nooit problemen.
 • Je kunt van die losse ferrietkernen kopen die je om de VGA kabel kunt klikken. Een goed gesorteerde elekronikazaak zou ze moeten hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.