Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Krassen !?!?!

Anoniem
None
22 antwoorden
 • Iedereen kent het wel, je bent zuinig op je monitor, geen vingers op het beeld enzo.
  Dan heb je een keer bezoek gehad en zitten er toch vlekken op. Dat wordt weer wegpoetsen.

  Nu gebeurde het mij deze week dat er dus dunne krasjes zijn ontstaan. Als hij uitstaat moet je wel moeite doen om het te zien, maar zodra hij aanstaat - en vooral met een witte achtergrond - ontstaat er een soort lijntje van gekleurde (RGB) puntjes. Allerergste, deze 'beweegt' zodra je je hoofd ook iets beweegt.

  Weet iemand of deze krasjes nog weg te werken zijn? Voor gsm's heb je zo'n pasta, maar gsm-displays zijn van plastic. Volgens mij gaat het hier om het dunne beschermlaagje dat op het glas zit.

  Wie heeft tips???
 • Als de coating of het glas beschadigd zijn, is er niets aan te doen, zo weet ik helaas uit ervaring. Met polijstmiddelen vernietig je de rest van de coating. Uithuilen en of niet meer aan ergeren of een nieuwe kopen. Tip: ik heb mijn monitor nog voor 500 gulden kunnen verkopen, maar ja, hij was ook pas 2 maanden oud :sad:
 • Het schoonmaken moet je doen met screen 99. Niet met huishoud schoonmaak artikelen.
 • Ik heb geen schoonmaakmiddelen gebruikt. Wat ik gedaan heb om die vlek weg te poetsen is met een (schone) zakdoek om m'n vingertop heen geprobeerd de vlek weg te krabben. Zo scherp zijn m'n nagels echt niet, en dan nog met een zakdoek ertussen. Maar ja… waar het aan lag weet ik niet, maar er zitten dus wel een paar lichte krasjes op (die toch irriteren).
 • Zijn het geen strepen van je nagel die 'door' de zakdoek heen zijn gegaan?
  Even goed poetsen met een spray die speciaal voor monitoren is bedoeld.
  Zo super zacht is die coating nou ook weer niet……..

  Even een aantal mensen laten schrikken:
  Wasbenzine is heel erg 'zacht' en tast geen kunststof aan. Hier krijg je alle gladde oppervlakken goed mee schoon en je coating lost echt niet op.
 • Dat ga ik toch maar niet proberen: In de handleiding van m'n Iiyama staat: Never use any of the following strong solvents: …Benzine… En m'n monitor is te duur om mee te experimenteren.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: egslim op 2002-02-08 22:49 ]
 • Er is hier duidelijk geen sprake van strepen, maar echt van krassen. Je kunt het ook voelen als je er voorzichtig met je vinger overheen gaat. Duz…

  Waarschijnlijk een hopeloos geval…
 • [quote:03e583610c]
  Op 08-02-2002 21:51, schreef AvK:
  ……..Wasbenzine is heel erg 'zacht' en tast geen kunststof aan. Hier krijg je alle gladde oppervlakken goed mee schoon en je coating lost echt niet op.
  [/quote:03e583610c]

  Ga toch weg!! Complete onzin

 • Nou, dat weet ik zo net nog niet. Het zal aan het soort kunststof liggen denk ik. Benzine en Dieselolie voor in boten bijvoorbeeld wordt ook in kunststof tanks bewaard, ik vraag me dan alleen weer af in hoeverre er verschil zit tussen die kunststof en de coating op de monitor.
 • [quote:50f0f65f4e]
  Op 09-02-2002 19:45, schreef BA:
  ….ik vraag me dan alleen weer af in hoeverre er verschil zit tussen die kunststof en de coating op de monitor.
  [/quote:50f0f65f4e]

  En daar gaat het nou net om. Niet alle plastics kunnen tegen benzine. Het ligt helemaal aan de kwaliteit en de toepassing uiteraard. De monitorfabrikant geeft zelf aan wat wel en wat niet gebruikt kan worden. Dus als voor iets anders wasbenzine geweldig werkt dan wil dat niet zeggen dat dat ook lukraak op de monitor(coating) gesmeerd kan gaan worden. • Ok, ok… allemaal bedankt voor die mooie tips over wel of niet gebruik van benzine enzo, maar dat was de vraag niet.

  Het gaat er niet om hoe ik het schoon kan maken, maar of ik die krasjes nog weer weg kan werken. Dus mocht iemand daar nog een nuttige tip over hebben….
 • De coating op een monitor bestaat uit een opgedampte metaal laag.
  Deze laag is zo dun (filmlaag) dat je er doorheen kan kijken.
  Overigens heeft wasbenzine niks te maken met de benzine in de tank van je auto.

  Als het echte krassen zijn is het een verloren zaak.
  Echte onzin is om tandpaste oid te gebruiken, dat is ook een poosje een standaard antwoord geweest. Hierdoor zijn veel schermen voorgoed verloren gegaan.
 • ik doe het met glassex en met keukenrol mijn beeldschrem schoon maken.
 • En er hoeft maar iemand met een nieuwere monitor dat Glassex advies op te volgen, en z'n coating is naar de fillestijnen.
 • Correct

  Het is idd heel erg slecht om je monitor met glasex te reinigen.

  Ik heb hier special doekjes van PC-clean "anti-static cleaning wipes" waar het wel mee mag.

  [img:6a8b8dccdd]http://www.af-net.com/products/images/SCR100T.jpg[/img:6a8b8dccdd]

  staat ook een website op de verpakking http://www.af-net.com

  Hoe je krassen uit een monitor haalt weet ik niet.. denk niet dat dat kan.

  _________________
  Mijn PCScore: 3Dmark2000
  Score: 3Dmark2001

  [ Dit Bericht is bewerkt door: GeForce Mike op 2002-02-12 18:28 ]
 • Ik wordt een beetje moe van die mensen die steeds weer met Glassex , Wasbenzine, IPA en andere alcoholen komen aanzetten om hun scherm met speciale anti-statische, ontspiegelde laag schoon te maken ofwel langzaamaan vernaggelen en dan het liefst met een pluizige keukenrol!!!!!!
  [b:0300662648]Gebruik zoals Geforce Mike al aangeeft doekjes of andere middelen die er voor gemaakt zijn [/b:0300662648] i.p.v. de chemische santekraam uit de keukenkast te halen.
  Die 'goedbedoelde' adviezen richten uiteindelijk alleen maar schade aan.


  [ Dit Bericht is bewerkt door: Eddy van Wuyckhuyse op 2002-02-13 19:41 ]
 • En toch nog even door over de middelen uit de keukenkastjes…:razz:

  Ik meen me te herinneren dat in de handleiding staat dat je de monitor mag schoonmaken met milde schoonmaakmiddelen. Ik maak mijn Ilyama altijd schoon met een vochtig vaatdoekje met een klein beetje afwasmiddel. Afwasmiddel is mild en goed tegen vette vingers. Bij mij werkt dit uitstekend.
 • Ik gebruikte ook altijd van die speciale pc-beeldschermdoekjes, wel mooi m'n anti-reflectielaag naar de knoppen.

  Tegenwoordig gebruik ik dus nog maar alleen van die speciale vezeldoekjes (zonder vloiestof) en dat bevalt me 100x beter.
 • Volgens mij slaan die milde schoonmaakmiddelen die je voor je monitor mag gebruiken alleen op de behuizing. Dat lees ik althans in de handleiding van mijn Iiyama (juist, zo eentje met een speciale coating).
 • eeey ik heb sinds 5 dagen de samsung s300 en zo onhandig als ik ben heb ik hem laten vallen, hoe kan ik krassen op mijn gsm dus niet op het display weg halen of is dat niet mogelijk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.