Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

tft-scherm of beeldbuis

Anoniem
None
5 antwoorden
 • kiest een gamer voor een tft scherm of voor een beeldbuis. En wat voor videokaart hang je eraan vast.
  Wat is een goed tft scherm ??
  15 of 17 inch ??
  ATI radeon of geforce 3 ??
  Wat een vragen, nu de adviezen nog.
 • Als het om alleen om de games gaat ben je vaak met een crt scherm beter af aangezien de refresh van veel tft schermen nog te langzaam is voor snelle games.
  de vraag geforce of radeon is niet zomaar te beantwoorden, ik zou zelf voor de geforce gaan, maar vaak is het een kwestie van persoonlijke voorkeuren. Het schijnt dat de radeon 8500 kwa snelheid al bijna net zo snel is als de geforce kaarten.
 • Inderdaad, voor games een CRT. Hoewel de Radeon 8500 iets geavanceerder is dan een GeForce3 heeft deze weer betere drivers, waardoor ze ongeveer even snel zijn. Daar staat tegenover dat de Radeon 8500 wel meer nu nog ongetapt potentieel heeft als de drivers beter worden. Morgen wordt echter de GeForce4 in vijf smaken gepresenteerd, misschien is dat ook een optie. De prestaties schijnen overigens niet spectaculair beter te zijn.
 • Bij mijn ouders thuis hebben we ook een tft staan, en daar zit het probleem niet zo erg in de refreshrate, maar meer in de backlightning. Als ik SF online speel, wordt ik in donkere levels vaak door een sniper voor mijn kop gschoten, doordat ik ze gewoon niet zie. Op mijn CRT scherm heb ik gewoon een beter overzicht.

  De prestaties van de GF4 moeten we nog maar afwachten, er zijn wel rumors, maar de meesten zijn fake.


 • Heb hier een 19" IIyama CRT staan en een laptop met een 14" TFT, voor gamen blijf het natuurlijk de CRT, maar voor de rest … die TFT is zo super scherp en helder kwa kleuren echt een stuk mooier om naar te kijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.