Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke Video kaart is het beste voor mijn oude PC

Anoniem
None
2 antwoorden
  • Ik heb een PII - 266 Mhz computer met een STB APG (1x) kaart met 4 MB geheugen. Voor de huidige spelletjes is deze onvoldoende.
    Ik zoek een goede Video-kaart en heb inmiddels gekeken op http://www.nvidia.com wat ee goede kaart zou zijn. Uit het overzicht blijkt hoe sneller en duurder hoe beter. Ik hoor ook dat een zeer snelle kaart wordt afgeremd door een trage PC. Wat is nu een redelijk snelle kaart voor mijn PC. Wie kan mij adviseren?
  • Het klinkt misschien een beetje lullig, maar aan bijna al die kaarten heb je niet zoveel met een 266MHz systeem. Ik zou dus ook een wat oudere/tragere kaart kopen, TNT2 of GF2MX oid.

    Bij GeForce kaarten komt er waarschijnlijk nog een ander propbleem om de hoek kijken, oudere moederborden gebruiken de AGP 1.0 specificatie, terwijl een GeForce eigenlijk 2.0 nodig hebben, doordat deze meer vermogen leveren kunnen. (hoewel AGP 1.0 op sommige mobo's weer geen probleem is) maw: Als je niet van plan bent om in de nabije toekomst de rest van je systeem te upgraden, dan zou ik niet te veel geld uitgeven aan een videokaart, zelfs een GF2MX is al overkill.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.