Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

GefOrce 3TI 200 Nieuwe drivers werken niet goed?

Anoniem
BA
6 antwoorden
 • Zondag via Windows Update de nieuwste drivers voor deze kaart gehaald en geïnstalleerd (Windows XP Home). Leek goed te gaan. Vandaag wilde ik een film monteren vanaf een analoge camera en de kaart was niet meer te vinden in Windows Movie maker. Van alles geprobeerd, maar niets hielp. Ten einde raad de oude drivers hersteld, en zie daar alles werkte weer als vanouds. Toen wilde ik het zeker weten, de nieuwe drivers opnieuw geïnstalleerd en ja dezelfde fout. Dus maar gauw weer naar de oude situatie. Het lijkt dus dat de nieuwe drivers, door Microsoft gecertificeerd, niet in orde zijn. Je Video-compose in werkt dan niet meer.

  Roelf
 • Dan probeer je toch gewoon een andere versie? Er zijn 1001 verschillende driverversies voor nVidia kaarten, en ik denk dat je sowieso je drivers beter van http://www.nVidia.com halen kan. Verder zijn er ook altijd veel betadrivers in omloop, die vaak sneller en beter zijn, en af en toe nog meer features hebben.

  En omdat er juist zoveel versies in omloop zijn, is het ook handig om het versienummer even te vermelden als je wel een waarschuwing geeft :smile:
  _________________
  PC 1
  PC 2

  BA's overclocking guide v0.5

  [ Dit Bericht is bewerkt door: BA op 2002-02-21 20:51 ]
 • Wel scherp van toon?
  Er staat alleen maar een waarschuwing, ik red me door de bank genomen zelf prima. De meeste gebruikers zullen, is mijn praktijk ervaring, echter klakkeloos de drivers van Windows Update downloaden. Wat dus de beschreven gevolgen kan hebben. Overigens deze drivers zijn de versie 23.12. Nvidia heeft nog steeds de versie 23.11 als laatste drivers op de site staan. Ik heb verder geen enkele behoefte aan andere drivers. Met de her geïnstalleerde oude drivers werkt het weer perfect.

  Roelf
 • LOL, het was niet de bedoeling dat het als flame overkwam :smile: Overigens zijn er wel meer vage problemen met de 23.xx drivers, bij de een werken ze goed, maar bij een hoop anderen geven ze veel errors.
 • Wanneer je wil gaan capturen kan het ook belangrijk zijn dat je de laatste WDM drivers gebruikt. Grab them HERE + schijnen sommige drivers van nVidia veel problemen te geven wanneer men wil gaan capturen:[quote:531f0ec101]The driver sets for 21.81 and 21.83 may not have full support for the video capture feature using VIVO drivers supplied on the packaged Install CD. Please revert back to an older driver version such as 12.41 for proper functionality.[/quote:531f0ec101]
 • Contact gehad met de leverancier van de kaart Lifetec, overigens ook een mail verzonden over dit onderwerp naar Nvidia maar nog geen antwoord gekregen. Het klopt na installatie van de nieuwe beeldscherm driver moet er ook een nieuwe WDM driver geïnstalleerd worden. Wellicht ook een nieuwe stereo 3D driver, maar dat heb ik niet vernomen, maar voor de zekerheid maar wel gedaan.

  Blijft, in mijn optiek, een slechte zaak dat via Windows Update een, overigens jongere driver, wordt ter beschikking gesteld, zonder dat de daarbij komende problemen voor de argeloze en vaak niet ingevoerde gebruiker, niet onder de aandacht worden gebracht. Een stuk functionaliteit waar deze gebruiker voor heeft betaald bij aankoop van de kaart, is zomaar verdwenen.

  Ik ga er vanuit de Nvidia deze driver zelf heeft aangeboden aan Microsoft. de WDM driver van hen was niet gecertificeerd voor Windows MX.

  Ik vind dit op z'n zachts gezegd niet netjes.

  Roelf

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.