Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Wie heeft een opstartdiskette voor Packard Bell Media Traine

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Van een Packard Bell Media Trainer 2 (Celeron 300)is de opstartdiskette zoek. De 2 Mastercd's, waarmee de computer kan worden "gerestored" en opnieuw kan worden geinstalleerd, kunnen alleen aangezwengeld worden door deze opstartdiskette. Een gewone Windows 98-installatie lukt ook wel, alleen de op het moederbord geintegreerde videokaart wordt niet goed geïnstalleerd, zodat alleen maar 16 kleuren bij 600x400 kan worden bereikt. De driver voor deze videokaart kan niet apart van de cdrom worden gehaald.
  Kan iemand mij de weg wijzen? Bedankt voor uw reactie.
 • Die CD/diskette heb ik niet voor je, maar weet je misschien om wat voor type videokaart het gaat? Misschien zijn er ergens anders van internet drivers te downloaden.
 • Beste BA, Bedankt voor je snelle reactie. De videkaart zit in een chip geïntegreerd op het moederbord en de leverancier of het type zijn niet te achterhalen. (In DOS-mode heb ik 'Debug' ingetypt, vervolgens 'DC000:35' maar de computer geeft geen gegevens prijs)
  Windows 98 installeert de standaard PCI-VGA-kaart, en dit is ook de kaart die Windows zelf detecteert. De werking is alleen bedroevend slecht. Vandaar de behoefte aan de opstartdiskette.
 • http://support.packardbell-europe.com/support/download/itemnr/REFFIUP01410100-06.asp ,hier vind ik drivers voor een PB mediatrainersysteem. Ik weet alleen niet of het de goede zijn.

  Ga anders eens naar http://www.glsetup.com ,en probeer die drivers eens. Het is een beetje een laatste redmiddel, maar glsetup detecteerd automatisch de gebruikte videochipset, en installeerd daar drivers voor als hij die heeft.
 • Beste BA, Dat is kassa! Hartstikke bedankt voor je professionele hulp. En dat alles zo snel. Ik ga de downloads maandag installeren.
 • Beste BA, Dank zij jouw aanwijzingen is het mij zojuist gelukt om de juiste drivers met succes op de Packard Bell-computer te installeren. Het werkt nu allemaal prima. Bedankt nogmaals!
 • Graag gedaan :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.