Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Met een PowerColor Geforce 2 MX 400 Windows XP installeren?

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Ik denk het niet, omdta je zelf al aangeeft dat hij het na installatie wel gewoon doet. Het lijkt me eerder een probleem van XP zelf, kan je bijvoorbeeld andere windows versies wel installeren?
 • Ik heb een PowerColor Geforce 2 MX 400 CMX2D-TV, Nou heb ik al een aantal pogingen gedaan om windows xp te installeren, maar iedere keer loopt windows xp installatie vast als het mooie windows logootje in dos komt. als ik een ander kaartje in mijn computer bouw dan kan ik wel windows xp installeren… als ik na de installatie mijn kaartjes weer terug wissel doet alles het perfect…

  Op de site van mijn moederbord fabrikant (ABIT, KT7A) stond dat ik mijn GF2tje moest flashen… maar waar kan ik die flash vinden?

  dus als iemand weet hoe ik met mijn kaart windows xp kan installeren, of waar ik biosflashe ervoor kan vinden.. of gewoon een andere opmerking heeft…
  laat em dan ff achter
 • Vraagje, waar staat precies op de Abit site dat je hem moet flashen? Ik heb alleen een klein stukje gezien in hun FAQ over de Abit Siluro GF2 MX400.

  Voor flashen heb je een flashtool van de fabrikant nodig, en een bios van de fabrikant. Er zijn wel reference biossen van nVidia zelf, maar ik zou die er niet in flashen, omdat je dan vaak geen drivers van de fabrikant kan gebruiken, en er problemen met andere dingen kunnen ontstaan, zoals met de TV-out. Verder kan je daarna vaak niet meer de originele bios terugflashen.
 • klopt het staat er niet meer, eerst stond het bij FAQ, dat er een probleem bij de biosversie van mijn nvidia kaart en de biosversie van mijn KT7a Moederbord, een conflict zou onstaan, ik moest ze alle twee flashen, imijn moederbord is al geflashed, nu mijn GF2tje nog
 • Mja, ik kan zelf ook nergens een Powercolor bios vinden. Mail eens naar die lui zou ik zeggen :smile:
 • hehe….
  hun mailen? grapjas heb ik al zo'n 20 keer gedaan.. geen gehoor.. verlaten ofzo?

  er moet hier toch een oplossing voor zijn?

  waarom weet ik die niet? snik
 • http://61.59.36.233/web/faqdiy.asp?prd_id=CommonAGPFAQ

  Daar staat dus dat powercolor geen biossen ter download wil aanbieden :sad:
 • he: ze leveren ze normaal gesproken niet… maar ik wil hem wel, ze zijn er dus ook volgens die site…..

  IK WIL EM :'(
 • Misschien kan je het bij 1 van de distrubuteurs proberen?

  http://61.59.36.233/web/worldwide_distributors.asp
 • HEB IK AL GEDAAN……..

  Man ik wil die flash, ik heb er al een paar weken naar gezocht.. nog steeds: NIETS!!

  nog andere ideetjes?
 • anders bel je ze op? misschien dat dat helpt.

  denk je dat flashen van die videokaart het probleem opslost dan?

 • ik hoop dat het probleem dan opgelost is, anders heb ik een nieuw probleem, zou het ook nog ergens anders aan kun liggen dan mijn Geforce 2?
  misschien mijn voeding of mijn moederbord (abit KT7a)
 • ja ik heb met elke andere versie van windows, en linux geen probleem, nooit gehad, alleen met windows XP

  zijn er nog andere manieren van windows xp installeren dan met dat setup programma?
 • Nee volgens mij niet. Wat je misschien nog wel kan doen is 1 keer installeren zoals je nu doet, met kaart wisselen dus, en daarna met norton ghost of PQDI oid een image file maken, zodat je bij je volgende reformat in 1 keer je hele windows terug kan zetten. Dit werkt trouwens ook nog sneller als de normale setup :smile:
 • ja… dat is makkelijker gezegt dan gedaan, ik heb namelijk zo'n lekker virusje gehad en alles ge-lo-level formaatteerd, helaas heb ik nu geen 2e videokaart meer tot mijn beschikking. dus wil ik als het kan toch met deze kaart setup uitvoeren of op een of andere manier de setup zelf omzeilen…

  ik word hier gek van,
  ach ja, ik was het al :wink:
 • Low Level Format??? Dat zou ik in het vervolg maar niet meer doen, als het een beetje tegen zit, dan verniel je daar je schijf mee. Als je je systeem overnieuw installeren wil, dan is format samen met Fdisk genoeg…

  Waar dat XP install probleem aan ligt weet ik verder niet, zal wel een fount in XP zelf zijn. Misschien nog een andere manier: Win2000 installeren, en er dan een upgrade van XP overheen draaien, en dan een image file maken?
 • Lo Level Formateren is mij door een goeie vriend aangeraden, alleen gebruiken als ik een vrius heb :grin:

  upgraden vanuit welke windows verise dan ook, gebruikt ook een setup programma en kan ik dus ook niet :sad:
 • Hm, dan denk ik toch dat je enige alternatief is om even van iemand andere een videokaartje te lenen :sad:
 • ja maar het moet toch anders kunnen????????
  :cry:
 • Als je al geprobeerd hebt om die flash van hun te vragen en ze willen jou die niet toe sturen. Zou je nog eens kunnen proberen hun een mail te sturen en je probleem uit te leggen. Dus dat jou systeem Windows XP niet kan installeren als die kaart erin zit. En dan zou ik verder fff vermelde wat je verder nog in je PC hebt zitten. Dus fff alle namen/types van kaarten, CPU, mainboard noemen. Misschien dat ze jou hiervoor wel support willen geven.

  suc6 ermee

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.