Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Detonater3/3dmark

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,

  Op mijn nieuwe systeem wou ik natuurlijk ook de nieuwste drivers….
  Ik hoef dus echter niet te proberen om iets met 3d te starten met de Det 28.32, want dat levert onmiddelijk een vastloper op. De 23.11 levert geen problemen op. De grollen begonnen na de installatie van 3dmark2001SE. Verder is het systeem stabiel en snel, alleen de cpu wordt nog wat heet (55gr). Maar dat is een kwestie van te veel pasta denk ik. Aan overklokken ben ik nog niet toegekomen. Iemand een idee?

  Systeem:

  Asus A7V266-E BIOS 1004-B
  Duron 1200
  256mb ddr (van Mycom)
  Geforce2 mx400 64mb
  RAID 0 met 2x Maxtor d740x 40gb
  Realtek 8139
  onboard 5.1 sound

  Win2000 sp2
  Detonator 23.11
  VIA 4.37

  De 3dmark die niet vastliep gaf een score van 3069. (eerste versie 3dmark met det 23.11)
 • Topic verplaatst
 • Mja, probeer detonator 27.42 eens, er zijn wel meer mensen die problemen met 28.xx hebben. (Het zijn niet voor niks beta drivers :smile: )
 • Ik dacht altijd dat dat final drivers waren bij nVidia, geen beta's!

  Ik hou het maar even op de 23.11 en probeer het met een BIOS update.
  Waar haal ik andere stabiele DetXP drivers vandaan?
  Kan het iets met die 2e editie 3dMark te maken hebben?
 • BIOS update, toch niet van je kaart he? Dat zou ik ieg niet doen als je niet aan het bios editten bent of zo. Er zijn wel biossen van nVidia, maar daarna kan je niet meer terug naar je oude mocht het niet werken.

  Verder kan het wel eens gebeuren dat je een error krijgt na 1 3Dmark test, maar dat is vaak ook meer een driverprobleem.
 • Nee die BIOS update is voor het mobo…. Het bord is geleverd met een versie 1004 beta en er is een 1007 final uit sinds eergisteren die stabiliteits problemen oplost. En aangezien ik ook aan het overklokken wil slaan als ik de cpu temp onder controle heb is een stabiele BIOS versie ook wel fijn…
  Dat is toch wel de basis voor een snel systeem!
 • Idd, al zullen je OC resultaten vaak niet hoger zijn met een nieuwe bios. Ook worden waarschijnlijk je driver problemen niet opgelost. Wel krijg je soms extra opties voor mem timing ed waar je nog wat mee spelen kan :smile:

 • Ik heb op de Asus cd-rom ook een AGP patchfile voor AMD K7 gezien, maar nog niet uitgevoerd aangezien ik niet weet wat die patcht… Op de Asus site staat er ook niets over vermeld.
  Iemand die het wel weet? Ik zal zelf ook nog even bij AMD kijken.
 • Je moet even kijke hoe die patch heet. Je hebt namelijk grote kans dat die zelfde cd bij verschillende mobo's geleverd word, en dat die patch de AMD AGP miniport driver is. Die moet je bij AMD 750 en 760 chipsets installeren in plaats van de VIA AGP driver. Maar jij hebt een VIA chipset, dus voor jou gaat dat niet op.
 • Het gaat blijkbaar om een "registry key for AGP applications under Win2000". Ik voer hem gewoon uit en kijk wel wat ie doet….
 • oja hij onder andere voor de A7V, dus dat zit wel goed
 • Het kan ook nog de AGP filterdriver zijn voor onder W2K, die bestaat ook nog. Die kan meer stabiliteit geven als je problemen hebt. Zelf installeer ik hem meestal niet als alles goed draait, omdat hij bij mij geen extra performance gaf.
 • BA,
  bedankt voor alle hulp zover. Ik heb de boel stabiel zolang ik die DetXP 28.32 niet gebruik. Dat geldt trouwens ook voor mijn oude systeem met een PentiumIII 600@645mhz op een MSI bord (6309). Nou nog een andere koeler kopen, want met die Chrome Orb blijft de cpu 55 graden, wat ik ook doe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.