Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AsusV7700ti en 3Dfx

Anoniem
Harrie
2 antwoorden
 • Bij het opstarten van een spel genaamd Messiah in de 3dfx mode vraagt het spel om de glide3x.dll. Ik heb dit spel notabene bij de kaart gekregen. In de D3D mode doet hiet spel het wel echter rook etc. ziet er wat blokkerig uit. Nou heb ik er geen verstand van maar volgen mijn zonen zou deze kaart, De asus v7700ti pro zeker 3dfx moeten ondersteunen.a: Is dat zo en b: waar kan ik dan een geschikte glide3x.dll vinden. Ik heb er namelijk een gedownload en in windowssystem gezet. Het spel vraagt dan weliswaar niet meer om deze dll maar start verder niet op regageert slecht met de melding fout.
 • 3dfx is een merk videokaart (met 3dfx chipset). Glide is een driver die alleen werkt met een 3dfx videokaart. Jouw videokaart heeft een nvidia chipset (en dus geen 3dfx) en zal dus ook geen spellen draaien in '3dfx-mode'. Maar niet getreurd, 3dfx is oud en faillet dus kies gewoon de direct3d mode.

  Er zijn trouwens wel manieren om op je huidige moderne kaart tóch spellen te spelen die glide ondersteunen, maar dat werkt vaak erg gebrekkig en doe je eigenlijk alleen als het betreffende spel ALLEEN maar glide ondersteund. In dit geval ondersteunt het spel ook direct3d en dat draait veel beter met jouw kaart.

  en als je toch perse met glide wilt experimenteren, zoek es op http://www.google.com op 'glide wrapper'.

  _________________
  pc specs

  [ Dit bericht is bewerkt door: rickh op 2002-03-31 19:56 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.