Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Hercules 8500LE drivers

Anoniem
hjs
16 antwoorden
 • ik kreeg gisteren mn hercules radeon 8500LE binnen.. :smile: werkte eigenlijk meteen perfect met de meegeleverde drivers onder winXP.. ik heb meteen maar even de nieuwste drivers van Hercules gedownload en geinstalleerd, maar hiermee werkte overlay op de tv-out niet meer, dus ik gebruik nu weer de meegeleverde drivers.
  Maar wat ik me afvroeg, kan ik ook de drivers van ATI (dus ban http://www.ati.com)gebruiken? Deze zijn volgens mij weer nieuwer en misschien zijn er ook wat kleine bugjes gefixt waar ik nu last van heb. Of zijn deze drivers niet geschikt voor mijn kaart? Of zorgen ze voor minder performance oid?
 • De Ati drivers werken gewoon op een Hercules Ati R8500 hoor.

  je kan ook eens kijken op http://www.rage3d.com

 • http://www.rage3d.com/files/drivers/radeonbeta.shtml#6052xp

  Deze doet het bij mij prima
 • [quote:f80ed6d696]
  Op 06-04-2002 18:24 schreef Slashhead:
  http://www.rage3d.com/files/drivers/radeonbeta.shtml#6052xp

  Deze doet het bij mij prima

  [/quote:f80ed6d696]
  die zijn wel onofficieel… ik heb liever officiele drivers..

  waarom gebruik je de officiele dan niet? Leveren die toch problemen op? (op een ander forum las ik een post van iemand dat zn hele winXP vern*kt was na officiele drivers icm hercules, dus vandaar dat ik het niet zomaar probeer..)
 • Waarom heb je liever officiele drivers als ik vragen mag? ATI heeft juist de laatste tijd veel issues opgelost met betadrivers (Hoe dat met hercules zit weet ik niet), alleen schijnt het heel erg lang te duren voor ze door het WHQL proces heen zijn.
 • Valt wel mee met die beta drivers. Ik weet niet echt goed waar ze vandaan komen maar het zijn unified drivers van RedSoft X5. Tot nog toe vind ik ze de beste drivers en zijn ook nog eens dezelfde en de refreshfix zit erin :smile:
 • Volgens mij is RedSoft net zoiets als Omega, die maken 'mixen' van verschillende driverversies, zoals een mix tussen 6043 en 6052. Verder zijn die drivers ook al standaard behoorlijk getweaked. Ze schijnen ieg wel goed te zijn :smile:
 • ok, dan probeer ik die drivers binnenkort wel even :smile:

  Ik heb met de huidige drivers trouwens bijna geen problemen, behalve dat er in sommige windows XP grafische effecten wat bugjes zitten.. zoals letters die soms dubbel worden weergegeven of schaduw van het startmenu is soms wat vaag.. hebben jullie hier geen last van onder winXP?
 • Daar heb ik nog nooit last van gehad, maar ik heb een originele ATI, misschien dat dat net weer ff anders zit qua drivers.
 • Rickh,

  Kun jij die CodeCult benchmark eens proberen op je Hercules? De mijne gaat op tilt :sad:
 • Wat doet ie dan Slashhead? pakt ie hem niet?

  en op andere Radeon 8500 kaarten wel?
 • 1600x1200 geeft zwart beeld en een reboot na 1 minuut en gewoon de demo draaien resulteert in een freeze na 20 seconden.
  Ik heb mijn AGP aparture op 256 staan. op de Club3D doet ie't wel.

  _________________
  "No, no, I'm not playing, I'm testing… give me that controller back… muaaaaaaa…."

  [ Dit bericht is bewerkt door: Slashhead op 2002-04-07 23:43 ]
 • Dat klinkt als een isntabiele PC…. je heb je AthlonXP 1700+ niet overgeklokt neem ik aan en die Radeon LE 128mb ook niet..

  Raar hoor… gebruik je de meegeleverde drivers?

  Ik heb hier verder ook geen verklaring voor.

 • [quote:d1d97026a7]
  Op 07-04-2002 23:32 schreef Slashhead:
  Rickh,

  Kun jij die CodeCult benchmark eens proberen op je Hercules? De mijne gaat op tilt :sad:
  [/quote:d1d97026a7]
  ik heb hem alleen op 1024 geprobeerd (monitor kan maar tot 1280) en hij doet het wel gewoon.. ik draai winXP, 512MB ram en agp size op 256MB.

  Ik gebruik nu trouwens de officiele reference drivers van http://www.ati.com (versie 6.13.10.6037)
 • Ik zag op http://www.Rage3d.com trouwens dat er nieuwe Hercules drivers zijn.
 • [quote:ef4e53c3f3]
  Op 06-04-2002 17:32 schreef rickh:
  ik kreeg gisteren mn hercules radeon 8500LE binnen.. :smile: werkte eigenlijk meteen perfect met de meegeleverde drivers onder winXP.. ik heb meteen maar even de nieuwste drivers van Hercules gedownload en geinstalleerd, maar hiermee werkte overlay op de tv-out niet meer, dus ik gebruik nu weer de meegeleverde drivers.
  Maar wat ik me afvroeg, kan ik ook de drivers van ATI (dus ban http://www.ati.com)gebruiken? Deze zijn volgens mij weer nieuwer en misschien zijn er ook wat kleine bugjes gefixt waar ik nu last van heb. Of zijn deze drivers niet geschikt voor mijn kaart? Of zorgen ze voor minder performance oid?

  [/quote:ef4e53c3f3]

  Ik kan met beide drivers de overlay niet aan de praat krijgen (onder XP, Win98 not yet tried). Ook kan ik mijn monitor niet hoger dan 73 Hz krijgen, ongeacht de resolutie. Waar kan dit aan liggen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.