Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beeld met haperingen.

Anoniem
BA
3 antwoorden
  • Met een P3 1GHz met 256MB op een AX34 PRO krijg ik met een screensaver of film of spel een haperend beeld te zien. Om de seconde stopt het beeld een gaat weer verder. Spellen lopen ook vast. Een laatste driver van NVIDIA helpt ook niet. De videokaart is een MX200 met 32 MB.
    Met ACDsee plaatjes bekijken gaat uitstekend. Bliksem snel komen zij te voorschijn.
    Verschillende besturingssystemen zijn geprobeerd. Van WIN98, WIN98SE naar WIN XP. De benodigde drivers geinstalleerd echter zonder succes.
    Moet ik misschien iets in de BIOS aanpassen?
  • Aan de snelheid van je hardware mag het natuurlijk niet liggen. Heb je de laatste Dirextx geinstalleerd? Heb je ook een videodriver geinstalleerd die digitaal is ondertekend door Microsoft? Dit kan via de Windows Update site van Microsoft. Ik raad je aan dit wel altijd te doen. NVidia drivers zijn vaak niet digitaal ondertekend door Microsoft en dan heb je geen garantie dat de hardware probleemloos werkt onder windows. Heb je ook de oude driver ge-deinstalleerd voordat je de nieuwe driver installeerde?
  • Ik zal eens controleren of het geen jij zegt te vinden is en eventueel corrigeren. Je leest binnenkort wel het resultaat. Bedankt voor de snelle respons, Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.