Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ASUS AGP V8200 Geforce 3 de Luxe

Anoniem
None
5 antwoorden
 • In december heb ik een nieuwe PC gekocht met daarop XP geinstalleerd en een ASUS AGP V8200 Geforce 3 de Luxe 64 MB videokaart.
  Er zijn kennelijk bij ASUS nog steeds geen drivers voor deze kaart onder XP om de volledige functionaliteit van de kaart te laten werken, namelijk:
  - Asus live videocapture
  - Smartdoctor
  - VR 3D Glasses
  - Digital VCR
  - Videosecurity
  De bijgeleverde CDROM bevat alleen drivers voor Win98/ME/2000
  Alles al geprobeerd:
  2000 driver installeren vanaf CDROM: mislukt!
  betadrivers van Duitse website Asus (versie 21.61): mislukt!
  NVIDIA Detonator (bevat ook niet de volledige functionaliteit) mislukt (geen display control panel)!
  ASUS V8200 T2 drivers installeren : mislukt
  Kortom: niets dan ellende, alleen maar omdat ASUS voor een Videokaart van destijds meer dan ƒ 1000,– geen XP drivers levert.
  Overigens een lichtpuntje: XP systeemherstel

  Heeft iemand een oplossing? Dan gaarne suggesties. Anders moet de PC maar terug naar de leverancier (garantie bedongen op werkend systeem met volledige functionaliteit van alle hardware)

  Overigens:
  MSI K7T266 pro
  512 MB intern
  SB Live 5.1

  BSL

 • Probeer dit eens dan?

  http://download.asus.com.tw/mm_dl_menu.asp

  Dit is 21.81a Wat dat precies is weet ik ook niet. Ik weet dan alleen niet of al jouw tools gaan werken. Maar heb je deze versie al eens geprobeerd?
 • 21.81A Had ik inmiddels al wel gezien maar dat is een Beta driver en dat leek me gezien alle ervaringen ook geen goed idee.

  Is er niet zoiets als een CDROM die je kan bestellen om alle features van de kaart aan de praat te krijgen ?
  (Creative Labs doet dat bijv. ook voor de SB Live 5.1 Soundcard toepassingen onder XP als Playcenter en Recorder; kost je overigens wel weer € 3,– extra)
 • Onder WinXP kun je een videodriver er heel simpel middels configscherm-software eruit gooien. De meeste beta drivers geven doorgaans weinig/geen problemen. Ik denk niet dat Asus een CD heeft voor je.
 • Schandalig.. fl.1000 piek en geen… hm..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.