Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

welke kaart draait nog met mijn systeem?

Anoniem
BA
7 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een nieuwe graf.kaart, kweet niet welke kan!
  mijn sys bestaat uit asus P2B-S board met PIII-500. De huidige kaarten: Diamond 8 MB + VooDoo 12 MB 3DFX. Sommige games willen niet vandaar……
  Leveranciers willen me alleen maar een nieuw MBoard verkopen.
 • Een geforce 2 kaart moet probleemloos kunnen werken, let er even op of je al een AGP sleuf hebt (waarschijnlijk wel). Een Geforce 3 zal niet veel zin hebben, want de P500 is daar te traag voor. Als je bijv over een aantal maanden wel een niuwe PC wilt aanschaffen zou je het wel kunnen overwegen, dan heb je er nu niet veel extra aan, maar hoef je straks niet weer een nieuwe snelle kaart aan te schaffen.

  Bert Kuyper
 • Als je niets teveel wilt uitgeven koop dan voor €95 de Hercules 3D prophet 4500 met de kyroII chipset. Is voor zo weinig geld behoorlijk snel.
 • Alleen de driversupport is niet erg goed, en de kleuweergave in 2D is aan de brakke kant. Bovendien hangt de snelheid van de Kyro II heel erg van de gebruikte CPU af.

  Ik zou eens naar een Club3D R7500 of een GF2MX of GF4MX kijken :smile: Het hangt er ook van af wat je er mee wilt doen, als 2D en een goede TV-out belangrijk zijn, dan ben je met een R7500 of GF4MX en stuk beter af als met een GF2MX. Als je 1 van deze 2 kaarten gebruikt, dan is je CPU wel een beperking, maar de games zullen ieg wel een stuk beter lopen als op die daimond kaart :smile:
 • Ik denk idd dat een Ati Radeon 7500 of een GeForce 4 MX 420 of 440 een erg itteresante keuze voor dat systeem is.
  Een GeForce 2 MX is te traag vind ik.
  Wat ook nog wel itteresant is is een Radeon 7200. die kaart is goedkoop en erg gunstig in zo'n systeem.

 • Ik heb ook een pentium 3 500Mhz
  Ik heb een Nvida tnt 2 ultra.
  Het heeft geen zin om er een hele snelle in te doen om dat de processor dat toch niet aan kan.
 • volgens mij moet een gf 2 mx 400 meer dan voldoende zijn voor een p III 500, dat is al een enorme toename ten opzichte van die 3dfx

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.