Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ATi 7500 of GeForce 4 MX?

Anoniem
Wim Rijksen
21 antwoorden
 • Hey allemaal

  Ik zit met een probleempje, ik kan namelijk niet kiezen tussen de ATi 7500 en de GeForce 4 MX. Ik heb geen idee welke kaart nou eigenlijk beter is. Ik wil de kaart in een P3 500 mhz zetten en hij is dient dan als vervanger voor een ATI Rage Xpert 98. Die wordt namelijk een beetje oud en ik wil graag wat meer fp/s bij spellen. Zou 1 van jullie mij hier misschien mee kunnen helpen? En nog ff een vraagje. Als ik op http://www.pcbuy.nl kijk en ik zoek op ATI Radeon 7500 vind ik alleen maar kaarten die gemaakt zijn door Club 3D. Nu heb ik in een eerder bericht gelezen dat die minder goed zijn. Is dat waar? Alvast bedankt

  Ghosty
 • Je kan mischien beter kijken voor een GeForce 3 Ti200, omdat die voor DX8 geoptimaliseerd is en de Geforce 4MX voor DX7. De prijs zal wel wat verschillen(50 Euro), maar dan heb je er wel veel meer aan. Kijk maar eens op http://www.prijsindex.net.
 • Maar kijk, ik heb geen zin heel veel geld uit te geven want ik als ik spellen in echt goede kwaliteit wil spelen pak ik gewoon de computer beneden, die heeft wel GF 3 Ti 200, P4 1,9 mhz, maar ik wil eigenlijk gewoon alleen ff deze comp wat upgraden, zodat we over netwerk wat tegen elkaar kunnen fraggen, ook bij de nieuwe spellen zoals rtcw ed, zodat ik daar ook iets meer fp/s heb dan 15-20 :grin:. Ik denk dat een Ti-200 in deze comp een overkill zou veroorzaken. MAar goed, nog een keer, stel dat ik hem alleen voor spellen wil gebruiken, moet ik dan een ATi r7500 nemen of de GF 4 MX?
 • en de club 3D ATi R7500 is een stuk goedkoper dan de gewone kaart van ATi, alleen gaat dit dan ook ten koste van de kwaliteit?
 • denk dat voor die pc een gf2mx400 ook wel ruimschoots volstaat.. de processor is toch de bottleneck.
 • ja maar ik ben van plan hem eventueel te upgraden… andere processor en moederbord erin…
 • [img:7153d0b5a7]http://slashhead.homestead.com/files/temp/bench1.jpg[/img:7153d0b5a7]

  De Club3D Radeon 7500 is iets lager geklokt dan de echte ATI 7500. Dat ligt niet aan Club3D maar aan het beleid van ATI die de afdankertjes naar Hercules en andere fabrikanten stuurt. Check voor klokspeeds ons Radeon 7500/8500 topic.
  Wat de GF3Ti200 betreft, laat die kaart maar zitten die is achterhaald. Je kunt dan beter een Radeon 8500LE halen van Hercules.
  De GF4MX is sneller maar de Club3D Radeon 7500 D/T heeft dual VGA en is goedkoper.


  _________________
  "No, no, I'm not playing, I'm testing… give me that controller back… muaaaaaaa…."

  [ Dit bericht is bewerkt door: Slashhead op 2002-04-21 11:30 ]
 • maar als ik naar dat bericht van jou kijk sledge maakt het niet uit welke ik koop, alleen het prijsverschil maakt dan nog uit….
 • Ik had'm net nog een edit gegeven en daar heb ik de verschillen vermeld. De Radeon 7500 is completer. Ook heeft de Radeon 7500 ondersteuning voor 3D textures en EMBM en de GF4MX niet. De GeForce 4MX heeft juist weer betere FSAA, maar daar is ie eigenlijk net weer iets te langzaam voor. Als je veel oude spellen doet en je vindt FSAA belangrijk en dual VGA doe je niks mee dan zou ik een GF4MX440 halen.

  _________________
  "No, no, I'm not playing, I'm testing… give me that controller back… muaaaaaaa…."

  [ Dit bericht is bewerkt door: Slashhead op 2002-04-21 11:36 ]
 • oude spellen… rtcw, counter-strike, deltaforce landwarrior….
 • Maarree slashhead, kun jij mij dan ff uitleggen wat dual VGA en dat FFSA of zoiets zijn? Geef anders maar een link naar waar dat staat uitgelegd….
 • [quote:527d15fd79]
  Op 21-04-2002 16:16 schreef Ghost-Assassin:
  Maarree slashhead, kun jij mij dan ff uitleggen wat dual VGA en dat FFSA of zoiets zijn? Geef anders maar een link naar waar dat staat uitgelegd….
  [/quote:527d15fd79]
  dual vga is dat je 2 monitoren op 1 kaart kunt aansluiten..
  FSAA staat voor Full Screen Anti Aliassing. Dat houdt in dat gekartelde lijntjes etc. er 'mooier' uit zien (om het maar even simpel te zeggen). Het hele beeld wordt dan ook 'smoother' (heb werkelijk geen idee wat een goed NL vertaling daarvoor is :wink: ). Het gebruiken van FSAA gaat ten koste van de framerate en moet je dus niet gebruiken bij games die al het uiterste van je systeem vragen..
  En volgens mij is FSAA vooral 1 van de leuke features dat mooi staat op de doos :wink: Het is IMO niet echt een belangrijke feature om de keus van een kaart te beslissen.. volgens mij gebruikt ook niemand fsaa..
  _________________
  pc specs

  [ Dit bericht is bewerkt door: rickh op 2002-04-21 18:51 ]
 • Dat niemand het gebruikt is omdat er tot nu toe geen goede oplossing voor was. (Slashhead,kom nu niet met je V5 aanzetten :smile: Zeker moet oudere games als CS etc kan je het gebruiken, omdat deze ook met FSAA aan nog prima draaien :smile:
 • [quote:2639ca4c67]
  Op 21-04-2002 19:22 schreef BA:
  Zeker moet oudere games als CS etc kan je het gebruiken, omdat deze ook met FSAA aan nog prima draaien :smile:
  [/quote:2639ca4c67]
  maar of CS er met FSAA nou zo geweldig uitziet……
 • Ieg beter als zonder :wink:
 • ik heb op sommige plaatsen ook al een ATi Radeon kaart gezien, ook een redelijk goedkope namelijk de ATI Radeon 7500 LE Retail Club 3D TV. Alleen weet ik niet zeker of deze kaart ook 64 MB is en waar dat LE voor staat. Kan iemand mij hier plzz mee helpen?
 • Hmm, ik ben er inmiddels wat dat LE inhoud. De Le is een stukje lager geklokt als de normale radeon:
  normaal: core 230 MHz / memory 460 MHz
  LE: core 200 MHz / memory 366 MHz

  maakt dit verschil heel veel uit en is het makkelijk over te klokken of niet?

  thx
 • Dat maakt in games zeker een behoorlijk verschil. Overklokken met powestrip is zeker goed te doen, maar of je hem naar standaard snelheden krijgt moet je nog maar afwachten.

  Overigens dacht ik dat de Cub3D een corespeed van 270 MHz had?

  Kijk anders even in het topic waar alle modellen in staan :smile:
 • Toevallig heb ik een tijdje met dezelfde vraag gezeten maar ik heb vorige week gekozen voor de GF 4MX 440, die meteen gekocht en hij bevalt me prima! Uit verschillende testen blijkt dat hij sneller is dan de ATI 7500 en als ze die dan ook nog met een lagere core en memory snelheid uitvoeren blijft er van zijn prestaties echt weinig meer over. Ik heb de Leadtek Winfast A170 64 meggies DDR genomen voor €149 en da's niet verkeerd. Goed verzorgd pakket ook met wat spelletjes (niks bijzonders hoor), DVD player-software en vooral goede drivers en utilities… daarmee kun je meteen aan het overklokken gaan :smile:
  De kaart zelf is ook goed gebouwd met een forse ventilator die toch niet teveel herrie maakt. In het verleden had ik wat dat betreft slechte ervaringen met Point of View kaarten: slap spul, ventilator na een half jaar naar z'n grootje.
  Trouwens, FSAA werkt op deze kaart veel beter dan op de GF 2 MX die ik hiervoor had.
 • Thx for the tip dude, ik ga gelijk ff kijken of ie nog ergens goedkoper te krijgen is :grin: Waar hebjij hem voor die prijs gekocht?

  [ Dit bericht is bewerkt door: Ghost-Assassin op 2002-04-22 21:06 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.