Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

welke videokaart

Anoniem
Red Dragon
9 antwoorden
 • Hoi,

  Welke videokaart is prijs/kwaliteit- technisch het beste voor mij systeem ? (er moet TV-Out opzitten, zoals op mijn Gforce 2MX 400).

  Systeem:
  Pent 4, 1.7 Ghz, 845-D moederbord, 512 DDR RAM, 17" Flatscreen CRT Monitor

  Op dit moment zit er een Geforce 2 MX 400 in, maar ben qua kleuren, beeld in desktop en Internet-content niet zo tevreden. De kleuren zijn beetje helder maar flets tegelijk en ik kan de kleuren niet zo lekker 'zacht' instellen in de Nvidia-drivers en ik denk dat de kaart (een NV) daarin tekort schiet (is dat de 2D-functionaliteit ?). Vwb films e.d. is ie prima.

  Een evt. nieuwe kaart, die prijs-/technisch optimaal afgestemd is op mijn systeem moet een goede TV-OUT hebben, die prima af te stellen is op m'n TV (zonder zwarte balken eromheen enz…) want daarin heeft Nvidia een steekje laten vallen denk ik. Ik wil TVTool niet gebruiken en heb een andere manier gevonden, maar ik zou willen dat de nieuwe Video-kaart dat vanuit zichzelf (meegeleverde drivers) gaat ondersteunen, dat je TV-beeld helemaal gevuld is en dat de breedte en hoogte in te stellen zijn.

  Zijn dit teveel eisen op functionaliteit voor een nieuwe videokaart? Ik wil rond de 230 EUR uitgeven en als het meer moet zijn, lees ik het hier wel.

  Alvast bedankt en groet,

  Aswin
 • Matrox G550 is de enige kaart die fullscreen DVD afspeelt. Helaas zit er zo nu en dan een "hikje" in de weergave. ATI en nVidia zijn gelijkwaardig, dus zwarte randen. Mogelijk dat je dat met reg tweaks kunt veranderen. Voor € 230,- kun je goede kaarten krijgen. Ik denk dan aan een Hecules Radeon 8500LE.

  _________________
  "No, no, I'm not playing, I'm testing… give me that controller back… muaaaaaaa…."

  [ Dit bericht is bewerkt door: Slashhead op 2002-04-26 11:37 ]
 • Ga je spellen spelen is de R8500 intressant, zijn spellen niet iets waar je je druk ommaakt zal een Radeon 7500 ook voldoen, kijk dan naar de Club3d uitvoering van deze kaart, ben je een stuk goedkoper uit.
 • Wat ik wil doen:
  - Spellen spelen (heb er maar 1) die ik leuk vind, maar mocht het ooit nodig zijn, moet het gedraaid kunnen worden.
  - Internet-content en Office (2D)
  - DVD-afspelen in een full-screen mode op TV, zonder dat Nvidia-gezeik met die zwarte randen (want dat heeft me veel tijd gekost om dat uit te zoeken).

  Ik moet ook maar 's een site hebben waar alle kaarten netjes op een rij staan, met specs en eventuele reviews te lezen zijn.

  Groet, Aswin
 • Wat voor spel is het wat je graag speelt?

  ALs je games niet belangrijk vind zou ik voor de Matrox G550 gaan. dat is ook nog eens de goedkoopste oplossing voor jou wensen.

  Als je zo nu en dan een 3D game speelt is en Radeon 8500 het beste aan te raden.


 • Red Alert (Aftermath)…
  Quake II
 • LOL, voor die games is een R7500 zelfs nog overkill. Als neemt dat niet weg dat je in de toekomst misschien andere games leuk vind, en die ook spelen wilt :smile:
 • Precies….

  (een slimme .. is op de toekomst voorbereid)
 • Als je budget het toelaat wacht je een paar weken en koop je de GeForce4 Ti4200 :grin:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.