Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geforce 2 TI probleem

None
19 antwoorden


  • Ik heb een MSI kt333 moederbord met
    Athlon 1900+ en een Geforce 2 TI.

    Regelmatig loopt m'n pc vast. Ik krijg een zwart scherm.
    Staat er iets verkeerd ingesteld op de videokaart of in m'n bios ?.

    Als ik Mohaa wil spelen loopt hij al heel gauw vast.

    Of is het moederbord instabiel ?.

    het moederbord is geschikt voor overklokken, heb ik soms iets verkeerds ingesteld ?.
    (ik heb hem NIET overgeklokt!)


  • De klacht die jij omschrijft kan veel oorzaken hebben. Gebeurd het alleen tijdens games?

    Heb je soms je geheugensettings te hoog staan? (Cas2 2-5-2, etc)

    Probeer eens een tijdje om op failsafe settings in bios te draaien, als dat het probleem verhelpt, dan was dat het probleem.
  • Ik heb hier ook een ^#$@*!! MSI plank met KT266 en die draait alleen stabiel als ik'm in failsafe (ofzoiets weet de naam niet meer precies) mode zet. Dit betekend dat o.a. alle AGP functies uitgaan. Schakel daarna optie voor optie weer in en kijk eens wat er gebeurd.
  • [quote:0907151d12]
    Op 27-04-2002 21:19 schreef BA:

    Probeer eens een tijdje om op failsafe settings in bios te draaien, als dat het probleem verhelpt, dan was dat het probleem.

    [/quote:0907151d12]

    Nou dat moet het dan wel wezen :grin:
  • :grin: :grin: :grin:
  • Helaas, had ik net al geprobeert, maar loopt evenzogoed nog vast.

    Heb net de laatste detonators XP drivers geinstalleert (onder windows98). Als dit het ook niet is, dan installeer ik windows opnieuw met DirectX7 en verder niks. Kijken wat de spellen dan doen.

    Ikzelf heb het idee, dat hoe grafischer, hoe sneller vast.

    (onderdelen gekocht, verkeerde moederbord geleverd, kast bleek te klein. Uiteindelijk tig keer terug naar die winkel, vandaag weer en geeist dat ze hem daar probeerden met mij erbij. Totaal geen probleem!!!!!).
    Thuis gelijk weer ellende. Draadloze randapparatuur vervangen door draadjes en de meeste problemen opgelost. Alleen nu nog dat zwart worden van het scherm.

    Anders moet ik maandag maar weer terug.
  • Dat kan niet, als je de laatste detonators gebruikt moet je ook de laaste versie van DirectX gebruiken.
  • Heb je ook wel eens naar de temp van de CPU gekeken? Het kan ook zijn dat die te hoog is. Games eisen nogal wat van de CPU :smile: Kijk anders ook naar de voeding, of de 5V lijn niet te laag staat, 4.75V oid.
  • Ik bedenk me net: als hij dat zwarte scherm geeft,zou hij dan overschakelen naar tv-out ?.

    Of gaat de monitor dan op stand-by ?.
  • TV-out gaat hij alleen gebruiken als je dat in de driver aanvinkt. Sowieso moet je dan de PC opstarten met een TV aangesloten en aan :smile:

    Monitor op standby kan ook, alleen zou dat niet mogen, omdat je wel met de PC bezig bent.
  • Als die op standby gaat dan moet je dat kunnen zien aan de monitor (oranje led)
  • Ik weet het nu echt niet meer.
    De pc uitgezet en een halfuur gewacht.
    Toen weer aangezet.
    Gelijk het eerste beeld van scandisk toen zat hij alweer vast.

    Ik had trouwens de hardwareacceleratie onder beeldscherm uitgezet en toe was hij in 2d ineens een stuk sneller. Is dat normaal ?.

    Vanmiddag als ik thuiskom kijk ik wat hij doet. Ik vermoed dan toch een warmteprobleem of een videokaartprobleem.
  • Heb je een andere pc tot je beschikking?

    zo ja kan je proberen de videokaart in een andere pc te zetten om te kijken of het dan nog gebeurt. dan weet je zeker dat het aan de videokaart ligt.


  • Het is nu nog erger:
    Bij het opstarten krijg ik even beeld en daarna
    1 lange aanhoudende fluittoon. (AMI bios)

    Ik ga straks even proberen m'n oude videokaart (1mb?) in die nieuwe pc te zetten.
    Maar eerst wil ik nu weten wat die fluittoon betekent. Geheugen ?, videokaart ?.

    Ik heb 4 diagnostische ledjes achterop zitten. Deze geven geen storing aan.
    Geweldige hulp, toch ?. :sad:
  • Volgens de piepjes lijst ligt het niet aan m'n videokaart. Ik haal hem er dan maar niet uit, kan ik ook niks beschadigen.
    Ik ga morgen wel weer terug naar de winkel.

  • Je heb het PFD bestand dus gelezen wat ik heb gepost?

    Ik zou dan gewoon ff dat 1mb kaartje gebruiken om te testen. iK heb dat zelf ook ooit eens moeten doen toen ik probelemen had met een GeForce 3.

    Als je piepjes dan weg zijn weet je zeker dat het aan je Videokaart ligt.

  • De kaart is in de winkel vervangen zonder resultaat.

    Ik wacht wel af wat er nu gebeuren gaat.
    Misschien een nieuw (stabiel) moederbord ???.
  • zal wel aan het moederbord hebben gelegen denk ik. maar zo word het opgelost teminste.
  • De pc is nog steeds niet goed.
    Het ligt niet aan het geheugen en ook niet aan de videokaart. Morgen wordt de processor vervangen en als dat niet helpt, het moederbord.
    Maar niet meer van MSI, daar heb ik m'n buik nu wel van vol. :sad:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.