Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Een TFT aanschaffen of niet?

Anoniem
None
48 antwoorden
 • Ik wens me een nieuwe monitor aan te schaffen, maar weet niet goed wat ik moet kopen.
  Ik werk momenteel op een belineascherm 19" van 1997 maar volgens mij is hij bijna dood.(flikkert soms en veranderd van kleur >>van licht naar donker en reverse)
  Ze hebben me eens verteld dat een 15" TFT zo groot is als een 17".klopt dit?
  En is tft aangewezen? Of neem ik beter een gewone monitor?
  IK spendeer wel behoorlijk veel tijd achter mijn pc dus ik wil wel een degelijke monitor.
 • Ja dat klopt wat die grootte betreft.
  Als ik aan het werk ben zit ik de hele dag te turen naar een Philips 150P en bevalt me heel goed. Die komt niet ver van waar jij woont. (hier)
 • Als je niet van plan bent om speletjes te spelen op je pc dan kanje gerust een TFT nemen.
  een 15"oogt idd als een 17"CRT scherm

  Lees de volgende 2 testen anders, mischien dat dat je kan helpen met je keuze

  TFT schermen test 1

  TFT schermen test 2

 • ik draai een ctx pv520 en die bevalt behoorlijk goed, ik kan er gewoon unreal tournament mee draaien, het idee dat je met een tft geen games zou kunnen spelen is echt niet meer van deze tijd.
 • Je kan idd mooi spelletjes spelen op TFT schermen dat ben ik met je eens. maar op een CRT ziet het er op dit moment gewoon scherper uit.

  Dat CTX scherm wat jij heb ken ik.. en ik heb daar zelf ook Games mee gespeeld. en zeker het zag er mooi uit en was prima te doen. maar het haalt het niet bij een 19" CRT scherm voor het zelfde geld.

 • LOL, die mening zal je nog wel eens vergaan als je op internet een donker level speelt, en je steeds gesniped werd door snipers die je bijna niet ziet, door het slechte contrast, dat overkwam mij ook steeds met een TFT :sad:
 • als ik jou was zou ik voor dat geld een mooie 19"crt halen. heb je ook superbeeld en zelfs groter. kan je over 5 jaar een tft halen die dan up to date is en die dan nog een stuk beter zijn.

  ik heb net vandaag een Iiyama HM903DT (visionmaster pro 454) gekocht voor €498 en ik kan je zeggen dat dit echt een supermonitor is. !
 • iid ben ik het voledig mee eens: Iiyama HM903DT (visionmaster pro 454) een top monitor. staat ook bij mij nog op het verlang lijstje.. ik heb nu nog een Iiyama 17" (visionmaster pro 410)

 • [quote:ce6bc589c9]
  Op 11-05-2002 20:28 schreef BA:
  LOL, die mening zal je nog wel eens vergaan als je op internet een donker level speelt, en je steeds gesniped werd door snipers die je bijna niet ziet, door het slechte contrast, dat overkwam mij ook steeds met een TFT :sad:

  [/quote:ce6bc589c9]

  Ik wordt door die tft zo ongeveer de kamer uitgestraald, dat ding is echt ongelooflijk helder, ik weet niet welke tft je had, maar dat hoeft in elk geval niet. Het is natuurlijk wel zo dat een 19" crt ook niet gek is, alleen zou dan mijn hele bureau in elkaar lazeren :lol:
 • Als je bij de ctx pv520 de brightness op 100 zet is ie idd vrij helder, ik heb er 2 verkocht dus ik weet waar ik het over heb. Blijf er bij dat een CRT beter is voor games.

  Echter op een TFT kan je gelukkig nu ook mooi gamen.
 • Ik heb hier ook een TFT staan (is wel medion, maargoed) en die doet het verder prima, alleen de contrast ratio stoor ik me dus aan :smile: In 'daytime' levels heb ik geen last, alleen in donkere dus. Als de enemy dus met een donkere skin langs een donkere muur loopt etc, dan is dat soms heel moeilijk te zien.
 • Ik gebruik bij mijn games pc ook nog een gewone 17" crt, wat ik bij die tft een probleem vind is dat hij problemen heeft met de lagere resoluties en niet hoger kan dan 1024, gelukkig is tegenwoordig de reactietijd wel snel genoeg voor games.
 • En nog iets, als je ermee gamen wilt, zorg dan dat je videokaart snel geoeg is. Als je namelijk een lagere resolutie gebruiken gaat, dan wordt je beeld ook onscherp :sad:
 • Toch ben ik het niet helemaal met deze antwoorden eens, ik blijf bij mijn standpunt dat een 15 inch tft niet even groot is als een 17 inch gewone monitor (meet je beeldbuis maar eens op !) Ik zou ook zeker als vervanging van die oude belinea een 17 inch gewoon scherm nemen of een 17 inch tft In iedergeval geen 15 inch. Max resolutie erg laag vin ik. Ik heb zelf sinds kort een iiyama AS4314UT (17 inch tft) en deze bevalt mij prima!
 • Die MAX res die laag is kan ook in je voordeel werken. Als je max res 1600x1200 is, dan moet je ook op die res spelen, anders is het geen gezicht :sad:
 • Das waar maar mijn max op die 17 inch is 1280 bij 1024 en dat trekt mijn GeForce 2 gts nog net bij de meeste spellen :smile:
 • mmm…dan speel je niet de nieuwste games op MAX denk ik.

  maar ff weer ontopic:
  een 15"tft is effectief bijna even groot als een 17"CRT. Als je het opmeet is een 17"CRT idd groter, het is niet voor niets een 17" scherm.
 • ook ik heb mezelf lange tijd die vraag gesteld, en heb uiteindelijk gekozen voor de prophetview 720 van hercules (tft) en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben over deze tft (is zeer geschikt voor het spelen van games)
 • Hoe is de backlighting van die TFT? Daar was in het begin nogal wat commentaar op bij reviews toen hij uitkwam… is dat nu beter?
 • ik vind de algehele weergave van deze monitor heel erg goed, dus ook v.w.b de backlighting, en ook is er geen sprake van het zgn "ghosting" wat bij andere tft's wel eens voorkomt, vooral bij snelle grafische games. nogmaals ik ben er zeer tevreden mee en met mij ook enkele collega's welke dezelfde monitor hebben aangeschaft.
  gr william.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.