Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Weergave TFT-monitor Compaq Laptop

Anoniem
PS29
4 antwoorden
  • Hallo,

    Ik heb een laptop van het merk Compaq (Presario 700ea) met een voorgeinstalleerde versie van Windows XP. Ik heb aan het systeem ook een versie van Windows 98 SE toegevoegd. Nu is het probleem dat de beeldschermweergave in Windows XP wel prima is maar in Windows 98 krijg ik niet meer als 16 kleuren (en 640 x 480 pixels) te zien. Ik heb al van alles geprobeerd maar niets helpt. De beelschermadapter van deze laptop is een S3 Twister. Alvast bedankt voor jullie hulp.
  • Mij lijkt dat het te maken heeft met de drivers voor je videokaart. Weet je zeker dat je de goede drivers hebt geinstalleerd en dat die installatie ook 100% goed gegaan is???

    Installeer ze evt een keer opnieuw…
  • Het lijkt erop dat je de drivers van de vga kaart onder 98 niet hebt geinstalleert of dat ze niet compatible zijn met w 98
  • Hartelijk dank voor jullie reacties. Verder piekeren is in ieder geval niet meer nodig. Vandaag heb ik ineens het probleem achterhaald. Het probleem was het stuurprogramma voor de adapter. Was wel het juiste merk en type alleen waren de drivers "te nieuw". Oudere stuurprogramma's werken ineens perfect.

    Groeten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.