Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Een vraagje over de tv-out

Ja, dit probleem had ik in het begin ook. Probeer eens je hertzt van je tv aan te passen via de pc. Ik had eerst allemaal een soort kleurig ruis en toen ik de hertzt op 60 had gezet had ik perfect beeld. Probeer ff een paar instellingen en waarschijnlijk krijg je wel beeld. suc6 en geen dank :)

Anoniem
legolas
3 antwoorden
 • Hallo,

  weet iemand mij te vertellen hoe ik het beste mijn computer op de tv aansluit?

  Ik heb een scart(RGB) - ingang aan mijn TV. Dit zou, naar verluidt, de beste kwaliteit moeten opleveren voor de tv-out uitgang bij mijn pc.
  En hier zit ik, als newbie toch wat vast. Hoe gaat het verder? Ik geloof dat ik een s-video uitgang heb op mijn videokaart (een gforce gts 2 pro). Gaat dit of moet het anders? Want ik heb het geprobeerd en de kwaliteit is heel slecht. Bestaan er eigenlijk wel videokaarten met een tv-uitgang (RGB) en zoja, wat kosten die? Of waar kan ik de juiste info vinden?

  Als iemand mij hiermee kon helpen, zou heel fijn zijn.
 • Hi.

  Wat je nodig hebt is een videokabel van goede kwaliteit. Deze gaat vanaf je videokaart naar een scard-aansluiting, die aan de ene kant scart heeft voor de tv en aan de andere kant een video-in, en audio. Daar steek je de kabel in. Dan koop je audiokabel en die gaat van je audiokaart naar de twee plugje op de scart. Dan ff je nview goed instellen en je hebt beeld op je tv. veel plezier en als ik te onduidelijk was, moet je het ff zeggen :D
 • Dank je wel voor het antwoord.
  Ik heb nog een paar kleine vraagjes. Ik heb de computer eens verbonden met een andere (oudere) tv met een normale scart-ingang. Deed ie wel behoorlijk gezien de ouderdom van de tv. Daarna probeer ik mijn tv en verschijnen er strepen, soms zelfs alleen een blauw beeld.
  Nu heb ik wel gezien dat mijn tv 100hertz is en de computer geeft aan 60hertz. Nu denk ik dat het hier aan kan liggen omdat de oudere tv waarbij het wel redelijk werkt, nog functioneert aan 60hertz.

  Zou dit kunnen en weet jij misschien een oplossing? en nog eens bedankt voor het vorige antwoord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.