Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geforce 2 MX 200 beeldproblemen

Anoniem
Red Dragon
14 antwoorden
 • Zit er al een fan op die grafische kaart?
 • Yep, merk is (zo uit m'n hoofd) EnerCool (zal wel onbekend zijn :D )…


  Overigens heb ik gewoon de standaarddrivers gebruikt, ik zal van het weekend de detonators wel eens downen (met 56 k :( )
 • Goed idee :)
 • denk niet dat het een hitte probleem is. een GeForce 2 MX 400 kan zelfs zonder fan werken (met alleen een Heatsink) die MX 200 kan dat helemaal.

  Ik denk (zoals je zelf al opmerkt) dat het beter is een andere driver te instaleren.

  ik raad zelf voor die videokaart de DetenatorXP 27.42 aan. www.guru3d.com
 • Lijkt een probleem vh spel. evt icm de drivers.
  Wat zegt de readme van het spel, vaak staan daar problemen met videokaarten vermeld.
 • Ik heb een probleempje ontdekt bij mijn moeders pc. Die heb ik een paar maanden geleden zelf gebouwd (Athlon 1000 MHz, 256 mb SDram, MSI K7t mobo, merkloze Geforce 2mx 200 videokaart met 32 mb ram).

  Ik zat gisteren Colin Mc Rae rally 2.0 te spelen. En na een tijdje gaf dat problemen:

  - de toerenteller rechts onderin werd heel klein af en toe (gedurende een seconde of 10 schat ik). Op het moment dat die terug naar de normale grootte springt hapert het hele spel.

  - af en toe lijkt het alsof de auto niet echt op de ondergrond rijdt. Dus de bandensporen, stof enz vallen weg.

  - het spel loopt af en toe niet echt soepel.


  Een vriend van mij heeft een XP1700+ en heeft geen problemen. En zelf heb ik eigenlijk ook geen problemen op mijn PII 350 @ 402, 192 mb ram en V550 8mb AGP kaart. Het spel loopt bij mij een heel klein beetje stroef maar dat ligt uiteraard aan de pc :)


  Ik dacht zelf aan de videokaart (is merkloos want het moest een relatief goedkoop systeem worden). Kan het een temperatuurprobleem zijn??? De fan (ook op de proc) draait gewoon goed. Temperaturen: proc= 44 graden, mobo=32, dus dat zit wel goed lijkt me. Ik kan niet direct de GPU zelf aanraken, maar aan de andere kant van de print is qua temperatuur nog goed vast te pakken… Met de kast open lijken (met de nadruk op lijken want dat weet ik niet echt zeker) de problemen minder :o
  Als ik een tijdje de pc niet echt belast en dan het spel ga doen werkt het in het begin goed, maar later doet 'ie het weer…
  Met andere spellen geen problemen ontdekt, maar die spellen zijn minder zwaar…
 • De readme had ik nog niet aan gedacht… Zal vanavond ff kijken.


  Overigens is het OS win98se. Raadt je dan nog steeds die 27.42 drivers aan?
  Als ik ze dan toch gedownd heb (valt mee: 3,2 mb) zal ik ze ook eens op mijn V550 proberen, want die drivers zijn ook behoorlijk antiek ondertussen :D


  Ik hou jullie op de hoogte.
 • Ik heb even in de readme gekeken, en daar staat niets over problemen met die kaart/GPU…

  Dus nu even de Detonators proberen. Welke raden jullie aan (win98se)? 27.42???
 • Ik zou gewoon de nieuwste detonator downloaden (28.32). Ik heb zelf een MX400 en dat werkt zonder problemen met Colin Mc Rae rally 2.0 of andere spellen. Ik werk trouwens ook met Windows 98.
 • Eddey

  Ik wist dat he Win98se had, daarom rade ik de [b:673f3330fe]27.42[/b:673f3330fe] drivers aan. die werken lekerder met de GeForce 2 mx dan de 28.32.
 • Ok nu heb ik nog meer problemen :(


  Ik krijg die detonators nl niet goed werkend. Ik krijg een groen beeld met bijna helemaal links een aantal verticale lijnen…

  Vervolgens reboot ik in veilige modus en zie ik dat de refreshrate op "Onbekend" staat (standaardmonitor). Maar ik krijg ze niet aan de praat.
  De oude drivers krijg ik nu ook niet werkend, zojuist ff detonatorDestroyer gedownd.
  Ik ben best ervaren met allerlei drivers en computerproblemen maar ik krijg ze echt niet aan de praat… Aangezien ik volgend weekend pas weer tijd heb zorg ik vanavond dat de oude drivers weer werken zodat het normale gebruik iig werkt.

  Suggesties? (evt voor andere versies?)
 • eerst met detenator buster of destroyer de oude meuk eraf halen.

  vervolgens weer opnieuw instaleren,
  Ik weet zeker dat 27.42 het moet doen op een Win98se systeem met een GeForce 2 MX.

  neem absoluut niet de 28.32 drivers.

  probeer nu nog een keer de 27.42 alleen nadat je alles heb opgeschoont'
  als dat echt niet wil ga dan terug naar de 23.11 drivers.
 • :) Prettig om te zien dat je wel een spelletje kunt spelen met een GF2 MX200. Ik vond een GF3 of GF4 toch iets te duur in in mijn nieuwe Abit KG7R..
 • Ow dat gaat best hoor :)


  Het kan uiteraard niet op tegen een duurdere kaart, maar er is best mee te gamen…


  Overigens heb ik ondertussen de detonators nogmaals geinstalleerd maar het werkt niet. Krijg alleen een groen beeld te zien na het booten. Als ik de muis beweeg zie ik een verticale zwarte lijn over het beeld ipv een cursor…
  Als ik boot in veilige modus zie ik bij beeldscherm eigenschappen dat het gaat om een "(Onbekend apparaat) op (Onbekend apparaat)". Dus hij lijkt problemen te geven met videokaart EN monitor (merkloos).

  Dus ik heb nu de oude drivers weer teruggezet. Van het weekend die 23 detonators eens proberen.


  Merk van de videokaart is overigens Point of view… Ik had er nog nooit van gehoord, maar er staan wel een zootje kaarten op de t.net pricewatch.
  Op hun website linken ze voor drivers naar de 28.32 detonators. Die dan maar eens proberen? (heb niet zo'n zin om ze "allemaal" te downen met 56k ;) )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.