Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

camcorder op gforce3ti200 ??

Anoniem
rwilligen
4 antwoorden
 • ik zou graag de met mijn canon uc9 hi8 camcorder , filmpjes willen bewerken op mijn computer .
  Nu heb ik een asus gforce3ti200 kaart in mijn comp . Daarop zit een s-video aansluiting op , alleen ik weet niet hoe ik mijn camera kan "capture"

  Is dit wel mogelijk ??
 • Grote kans van niet, die S-Video is alleen voor TV-out, niet voor TV-in. Voor capturen heb je een aparte kaart nodig, vaak een firewirekaart voor aan je camera :)
 • Hij heeft een HI8 camera dus dan is een firewire een beetje nutteloos.

  Je hebt een kaart nodig met video-in, dat kan zijn een composiet-in (rond stekkertje met pennetje in het midden , lijkt op zo'n stekkertje van je stereo.
  Of/en een s-video-ingang, ziet er zo'n beetje uit als een ps-2 stekkertje van je muis/keybord.
  Meestal vind je alletwee op een kaart, een video kaart met zowel video-in als video-uit heeft dan dus 4 gaten ,comp-in,svideo-in, comp-out, svideo-out)

  Deze ingangen kan je vinden op: duurdere video kaarten, TV-kaarten zoals de hauppauge wintv kaarten, "echte" video capture kaarten zoals de pinnacle dc10+.

  Belangrijk is dus om ff uit te zoeken of de video-poort op je kaart een uitgang of ingang is.
  Als het een ingang is kan je de camera er mee verbinden en dan mbv. videocapture software zoals bv Virtualdub kan je capturen.
 • Hmmm. Mijn gf3ti200 heeft wel een svid ingang maar heb dan wel een deluxe versie. heb ook m'n cam aangesloten via svid-in, maar is een DV cam. overigens is die capture soft van asus waardeloos, dus. :cry:

  Vraag me trouwens af of deze ingangen overweg kunnen met een analoge cam?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.