Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

BIOS & GEFORCE 4 ti4400

Baltor
13 antwoorden
  • Als ik mijn computer opstart met mijn (nieuwe) geforce ti4400 krijg ik geen beeld, ik denk dat bios hem niet herkend. Ik kan nergens updates vinden voor mijn bios, ik heb moederbord : 6via3, van chaintech. Weet iemand op dit forum hier een oplossing voor of heeft ervaring?

    Grtzzz, EJ
  • Heb je hier al voor je bios gekeken?
    Tik je model nummer in en Chaintech vind hem.

    http://www.chaintech.com.tw/Downloads/MBBIOS.htm
  • Ja maar dat wil niet helemaal want als ik de bios updates heb uitgepakt komt er een bin file uit… wat moet ik dan doen? het met een programma zoals winiso uitpakken of het op een diskette zettun ofzow?

    gr, ejzzz
  • zeker nog nooit een bios geflashed??!?!

    die Bin file is je nieuwe Bios

    die moet je met een programma die je van www.chaintech.com.tw wel kan halen in je bios tanken

    Het Bin bestand en het flash programma zet je op een Bootable diskette en vervolgens boot je je pc met die diskkete.

    daaran flash je je bios met het flash prgramma en de Bin file
  • Ik ken dat programma flash-bios voor de 6via3 nie vinden wie weet de directe link naar dat prog?
  • Zit dat niet gewoon bij de zipfile in?
  • ik krijg een .exe file en die pakt hij uit, en daar zit alleen een .bin file in
  • [quote:e14be43088="leeuwzzz"]Als ik mijn computer opstart met mijn (nieuwe) geforce ti4400 krijg ik geen beeld, ik denk dat bios hem niet herkend. [/quote:e14be43088] De BIOS van je moederbord updaten lijkt mij in dit geval te voorbarig. :-?
    Welke piepjes klinken tijdens het opstarten van je PC?
    Is dit het gebruikelijke korte piepje of 1 lange piep en 3 korte piepjes wat op een defecte videokaart kan duiden. :cry:
    Als je PC het gebruikelijke korte piepje laat horen is het waarschijnlijk beter om naast de AGP videokaart een (oude) PCI videokaart te plaatsen, en de overige PCI kaarten te verwijderen. Om vervolgens de PC met de monitor aangesloten op de PCI videokaart op te starten met een bootdisk. Als PCI device listing maar één Displaycontroller toont, dan wordt de AGP videokaart inderdaad niet herkent door de BIOS.
    :cry:
  • Hier: http://www.chaintech.com.tw/support/bios.htm#3
    kan je exact vinden hoe je bios upgraden en ook het Flash Utility

    ik ben het overigens met Jolo eens dat de Bios flashen niet de opllosing hoeft te wezen. het kan ook zo zijn dat het aan je videokaart ligt.
  • Ik heb net de handleiding van je Moederbord gedowload en zie dat het een erg oud moederbord is voor een Celeron of Pentium III. en ondersteund maximaal AGPx2

    Ik vind personelijk een GeForce 4 ti 4400 een behoorlijke OVERKILL in dit systeem. ik snap niet dat je die in zo'n pc zet. Ik raad dan ook aan om een nieuw moederbord en CPU aan te schaffen, op die manier weer je zeker dat de videokaart het doet en heb je een systeem die bij de videokaart past.

    Op dit moment druk je een videokaart in een systeem wat daar te langzaam voor is (dit is overigens niet de reden waarom je kaart niet werkt.)

    [Edit] lees dit eens: http://www.tweak3d.net/faq/faq.cgi#hw:gef:troub:startup:nopost [/edit]
  • weer een leek die zich wat aan laat draaien, of meent zich het nieuwste te moeten kopen terwijl dat met zijn systeem helemaal of niet optimaal werkt……

    zonde van het geld en de kaart.
  • [quote:5cc1032379="Red Dragon"]Op dit moment druk je een videokaart in een systeem wat daar te langzaam voor is (dit is overigens niet de reden waarom je kaart niet werkt.)[/quote:5cc1032379] Klopt, op de website van Chaintech, Club-3D en Leadtek staan bij de Geforce 4 ti videokaarten onder andere: AGP 4x/2x supports. Overige systeem vereisten worden niet vermeld. Die Geforce ti4400 zou dus gewoon moeten werken in het moederbord van leeuwzzz. :wink:
    Een PC advies is te vinden op http://hardwareinfo.net/pcadvies.php?type=m :)
  • Kijk nu maar eerst of hier http://www.tweak3d.net/faq/faq.cgi#hw:gef:troub:startup:nopost de oplossing staat, ik denk dat je daar een heel eind mee komt.

    anders word het gewoon tijd voor een nieuw moederbord en CPU. wat overgens wel aan te raden is als je alles uit een ti 4400 wil halen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.