Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Matrox of GF5?

Anoniem
Red Dragon
2 antwoorden
  • Ik sta voor een klein dillema. Ik wil over een paar maanden mijn GF2 vervangen door een betere kaart. Ik dacht zelf aan een GF5 of een Matrox Perhellia. Welke is het meest geschikt voor spelletjes?
  • Ga eerst eens lekker op vakantie en als beide kaarten te krijgen zijn dan kun je je daar alsnog eens druk over maken….

    Zoals de zaken er nu voor staan kun je daar geen zinnig antwoord opgeven. Niemand weet wat de specs zijn van de NV30, R300. Verder zijn clockspeeds van de Parhelia nog steeds niet vrijgegeven. Dus hoe snel deze kaart is valt nog steeds niet te zeggen.

    Enige waar je op moet letten is dat je je niet blind gaat staren op DirectX 9 of nieuwe features van ATI. We mogen op dit moment wel stellen dat wildgroei in features zoals ATi die ten toonspreid absoluut tot niks geleidt hebben. Je moet kijken welke software op de markt is en in de nabije toekomst te verwachten is. Een DirectX 8 kaart is dan vereist. Een Parhelia zou dan een hele goede gegadigde kunnen zijn vanwege de enorme bandbreedte en de vertex- en pixelshader capaciteiten. En hoogstwaarschijnlijk als eerste leverbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.