Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Hercules Prophetview 720

Anoniem
Foxenberg
9 antwoorden
 • Ik heb onlangs een Hercules Prophetview 15" TFT-scherm gekocht. Hij doet het perfect en het beeld is bijzonder scherp. De laatste paar dagen heb ik echter een opmerkelijk probleem. Ik krijg horizontale lijnen die zich van beneden naar boven begeven.

  Het lijkt wel op een soort storing van apparaten die in de nabijheid staan. Echter, hoe ik ook probeer, de lijnen gaan niet weg. Het vreemde is dat soms de lijnen verdwijnen en dan na een minuut of 10 weer terugkeren.

  Geachte vakantieman; wat kan dit zijn? Weet iemand iets??!! :cry:
 • Wat voor videokaart heb je? En welke aansluiting gebruik je analoog of digitaal. Is er verschil als je tussen deze twee aansluitingen variërt?
 • Asus V7700.

  Analoog of digitaal? Ik weet niet of dit tot de mogelijkheden behoort. Ik sluit hem nu gewoon aan met de vga-kabel (kan het ook anders?).

  Op mijn andere machine heb ik hetzelfde euvel (Matrox Millenium). Het ligt dus -waarschijnlijk- toch aan het sherm zelf vrees ik. Maar wat kan het zijn? :cry:
 • Kan het scherm zijn, of de kabel of een eventueel verloop stukje mocht je die ingebruik hebben.
 • Misschien inderdaad de kabel. Ik neem dadelijk van de zaak wel ff een andere VGA-kabel mee en probeer het daar eens mee. Anders gaat het scherm mooi terug naar de winkel! :evil:
 • Da's balen. De kabel zit aan de monitorkant vast. Ik kan dus geen andere kabel gebruiken… Heb echter wel geconstateerd dat het waarschijnlijk aan de voeding ligt. Als er meer mensen met dit probleem zijn, hoor ik dit graag. :(
 • HOI

  Ik ben in het bezit van een nieuwe flatscreen (Sincmaster 151s van Samsung) en heb ook last van hele vage storing (zoals je wel eens bij TV heb - atmosferische storingen).
  Soms staan de rimpelingen stil of zijn helemaal weg.
  Het is niet echt hinderlijk, maar het is er wel.
  Ik heb er met Samsung over gebeld, best vriendelijk, maar de mevrouw die ik aan de lijn had herkende de klacht niet.
  Ik heb inmiddels de trafo van mijn Philips USB speakers uit de buurt gezet en getracht de kabel (analoog) uit de buurt te houden van de overige kabels.
  Het is nu nagenoeg weg.
  Je kunt eens experimenteren om uit te zoeken of een bepaald apparaat de storing veroorzaakt.

  Succes

  Hadebe
 • Inderdaad! Ik dacht ook al dat het wellicht aan de voeding of een van de kabels kon liggen. Wanneer ik nl. een beetje aan de VGA- of voedingkabel rommel, wordt het soms minder. Ik zal mijn kabels eens uit de klit halen. :D
 • Kabels uit de klit gehaald, maar nog steeds die irritante lijnen. Niemand enig idee?? :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.