Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Probleem met mijn Gainward NVIDIA GFORCE2 MX-200 PCI card

Anoniem
Slashhead
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met een probleem met mijn Gainward NVIDIA GFORCE2 MX-200 PCI card.

  Ik heb de kaart geinstalleerd in een 4 jaar oud systeem dat draait op Windows 98 ter vervanging van een andere oudere kaart. Na installatie van de driver en het bijgeleverde EXPERTool “bevriest” mijn systeem na de herstart.

  Na de video op 16 kleuren gezet te hebben in safe mode, kan ik herstarten. Maar de EXPERTool start vervolgens niet meer op (overigens zonder foutmeldingen).

  Wanneer ik in de settings iets wijzig (b.v. 256 colours of een hogere resolutie) bevriest het system opnieuw na herstart. Vervolgens moet ik in de safe mode opnieuw naar 16 kleuren.

  Downloaden van de laatste versie van de drivers help niet. Ook drivers van andere fabrikanten of gebruik maken van de standaard Windows driver levert hetzelfde probleem op.

  Aangezien de leverancier ook niet veel te melden heeft (geen antwoord op mijn vraag), is nu mijn hoop op jullie gevestigd!

  Alvast bedankt!
  Nico
 • Heb je je oude grafische kaart wel netjes gedeinstalleerd? Zoniet, zet'm dan terug en doe dat dan als nog, via software als dat mogelijk is. Anders kun je het nog proberen via apparaatbeheer en dan je systeem op laten starten met een standaard VGA adapter.
 • Helaas…
  De oude kaart heb ik niet meer. En met de standaard VGA driver krijg ik ook geen resultaat.
  Ik heb al gedacht aan een BIOS upgrade. Zou dat kunnen helpen?
 • En het systeem is inclusief nieuwe kaart helemaal vers geinstalleerd.
 • Wat gebeurt er zonder expertool?
 • Ook vastlopen bij herstart na verhoging aantal kleuren of resolutie. Ook zonder installatie van andere drivers, dus kaal op Windows 98, loopt de zaak vast wanneer een andere instelling wordt gekozen dan 16 kleuren en laagste resolutie.
  Een hardware conflict dus?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.