Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

V550/TNT koelen

Anoniem
Eddey
4 antwoorden
 • Ik wil mijn Diamond V550 (TNT chip) overclocken (hij is oud aan het worden ;) ).

  Met het progje TNTclk gaat dat op zich prima, alleen loopt 'ie op een gegeven moment vast (te warm dus). Dus ik wil hem extra koelen. Op dit moment is er alleen een heatsink geplaatst.


  Dus ik wil een fan plaatsen. Alleen vraag ik me af of dat dan wel voldoende koeling biedt. Ik zag ergens een SUNON fan liggen (40x40 mm, de heatsink is 42x42 dacht ik) voor 6,50. Een dun fannetje in ieder geval, maar het PCI slot eronder zal niet vrij blijven denk ik.

  Even afgezien daarvan, biedt zo'n kleine fan voldoende koeling of moet ik wat anders verzinnen?

  De heatsink wordt nu al behoorlijk warm (niet echt aan te raken, zelfs na een paar uur internetten (dus niet eens gamen).


  Alvast bedankt!
 • Met zo'n fannetje moet je toch al een heel eind komen.

  het overklokken van de kaart zal toch nog wel 2 fps schelen in Quake 2 ;)
 • Ik denk dat het niet veel zin heeft om deze kaart te OCen. als je echt wat extra performance wilt kan je beter een 2e hands TNT2 ultra kaartje of een Geforce 2 MX op de kop tikken. dat schiet meer op.
 • Het heeft wel zin om een kleine fan te plaatsen maar dan alleen om de temperatuur wat te laten dalen. Dat is gewoonweg wat gezonder voor de kaart. Je kunt gewoon de schroeven in het koelblok draaien.

  Voor het overklokken hoef je het echt niet te doen hoor! Ik heb dat ding vroeger ook gehad en bij 10MHz hoger liep ie soms al vast (ook met fan) en als dan alles wat hoger stond dan kreeg je er 100 punten bij of zo in 3DMark2000. Het is nu gewoon een erg zwakke kaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.