Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Probleem met iiyama Vission Master 1451

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hoi,

  Heb een probleem met deze monitor.
  Op één of andere manier kan ik niet meer van mijn horizontale zwarte balken afkomen, +/- 3 cm van totale beeld oppervlak.
  Ondanks dat ZOOM en V-SIZE beide op 100 staan. Aan de zijkant heb ik geen problemen. De fabrieks instellingen zijn ook gewijzigt.
  Nu heb ik gehoort dat er een "service menu" of geheim menu moet zijn waarmee je je monitor weer kunt herstellen.

  Weet iemand hier iets van?


  Gerard
 • hmmm…ik neem aan dat je niet het gewone menu bedoelt dat je met een knop recht op de monitor kunt oproepen. Als je die niet gezien hebt, heb je geen monitor meer nodig…maar een geheim menu ken ik niet.
  Hoe bedoel je trouwens dat je de fabrieksinstellingen gewijzigd hebt??
  Als je in het menu 'recall' doet, zet hij de fabriekswaarden van alleen kleur en moire terug. Alle andere waarden kun je niet terugroepen.
 • Als ik nu op "recall" klik dan is mijn beeld gedraaid (40 graden ?) op het schrem weer gegeven. Ook is het enigzins vervormt.
  Ik heb op internet gelezen dat alle iiyama over een service menu beschikken.
  Dat kan gebruikt worden om fabrieks-instellingen te wijzigen.
  Het is mij neit bekend hoe ik daar moet komen. Als het kan los ik het liever zelf op. Heb nog geen reactie van iiyama zelf ontvangen.
  Heb nog bijna 2 en half jaar garantie.
 • klinkt als een servicemonteur karweitje ja. Ik ken dat menu niet, en het lijkt me dat als het niet in de handleiding staat (staat het niet) dat het niet bedoeld is voor de consument maar voor de technische dienst. Dus ik denk dat je er inderdaad verstandig aan doet om naar iiyama te gaan.

  post ook even je resultaat in dit draadje met de iiyama serviceafdeling (goed of slecht), handig voor andere forumleden als ze info zoeken over deze iiyama monitor. Ik heb zelf twee 1451's zonder problemen, maar dat wil dus niks zeggen…
 • De service wordtr geregeld door Teleplan. Heb ze drie keer aan de lijn gehad en dan zou vandaag mijn monitor gerolen worden (tussen 9:00 en 17:00) voor niets iemand thuis gelaten… is erg mooi weer.
  Er niemand gezien….

  Heb een search op Internet gedaan naar Teleplan… het schijnt heel normaal te zijn dat zij niet op komen dagen… morgen iiyama zelf bellen.
 • Ik weet niet of het werkt, maar je zou de refreshrate van de videokaart eens kunnen aanpassen.

  Als het beeld het natuurlijk altijd goed gedaan heeft zonder dat je wat gewijzigd hebt moet je zeker contact opnemen met IIyama, zo'n monitor heeft dan wel 3 jaar onsite garantie maar je kunt er beter nu bij zijn dan dat het strax te laat is.
 • iiyama bellen?

  Niet nodig…ga naar de site van iiyama (www.iiyama.nl)
  klik op: service - storingsmelding
  De rest wijst zich vanzelf.

  En iiyama belt jouw gegarandeerd morgen op (op het door jouw opgegeven nummer) om een afspraak te maken !!

  Dit heb ik nu al 3 keer gedaan en ze bellen netjes de volgende dag en ze komen netjes op de afgesproken dag en je krijgt netjes een vervangende monitor en ze bellen weer netjes voor een afspraak om de monitor weer te ruilen…nee, laat ik daar duidelijk over zijn.
  DAT IS VERDOMD GOED GEREGELD !!

  Helaas vergeten ze de klachten te repareren !!!!! :-( :-( :-(

  Ik heb het inmiddels opgegeven en voor mij noooooooooooooooooooooit meer een iiyama…de volgende wordt gewoon weer een goed merk.
 • Tekst verwijderd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.