Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

video signaal splitten..

Anoniem
None
10 antwoorden
 • kan je ook een video signaal splitten dmv een kastje waarin dit signaal gaat en verstrekt word en dan naar 4 (bijv.) videouitgangen word geleid..

  en als dit al kan evt kosten van zoiets..
 • Ja, dergelijke kastjes kun je kopen bij Expert ed.
 • sorry voor de onduidelijkheid.. ik bedoelde eigenlijk video signaal voor een monitor..

  als je dualhead hebt kun je dan ook je bureablad verdelen over 2 monitoren. of moet je daar speciaal weer een dure geforce 4 ti met nview voor hebben..

  ik zoek een beetje een budget oplossing..
 • Ja je kunt het VGA signaal (dit bedoel jij) splitten, met een VGA splitter :lol: . Kijk even bij www.comptechworld.nl wat zoiets kost.
 • [quote:728fc9fca9="Sikkens_Software"]sorry voor de onduidelijkheid.. ik bedoelde eigenlijk video signaal voor een monitor..

  als je dualhead hebt kun je dan ook je bureablad verdelen over 2 monitoren. of moet je daar speciaal weer een dure geforce 4 ti met nview voor hebben..

  ik zoek een beetje een budget oplossing..[/quote:728fc9fca9]

  Ik had het even niet goed gelezen :oops:

  Je kunt met een VGA splitter alleen een clone maken. Dit houdt in dat beeld 1 een aziatisch product is ;) van beeld 2. Wil je een breder werkblad dan moet je een grafische kaart kopen met dual VGA mogelijkheden, deze mode heet extended desktop. Dit kan dan in vertikale of horizontale richting. Goedkope kaarten met deze functie zijn de Matrox G550 en Radeon 7500 en sommige GeFOrce 4MX440 kaarten. Gainward heeft ze wel. Check www.hastec.nl Van alle drie de kaarten zijn ook versies zonder dual VGA dus let daar op bij aanschaf. Een ander goedkoop alternatief is SIS Xabre 440. Ik heb daar nog niet mee gewerkt. Club3D ( www.club-3d.nl )maakt deze kaarten. Wil je high-end gaan koop dan een Matrox Parhelia, heerlijke kaart…. :P :P :P :P :P
 • ah, ok Slashhead hartelijk bedankt..

  als je dan bijv. dual head hebt en je hebt je bureablad op 2 beeldschermen als je dan een spel gaat spelen wordt het beeld dan uitgerekt?
 • Je krijgt een panorama view, mits de software dat ondersteund en volgens mij werkt dat alleen met DualHead technology. Dus Matrox. En voor gamen moet je minimaal een Parhelia hebben.
 • zover had ik ook nog niet doorgedacht slashhead..

  stel je zit gewoon een spelletje te spelen bijv.. een oud spelletje zoals transport tycoon..

  zou dan het beeld uitgerekt worden over 2 monitoren zonder dat je 'meer' ziet.

  ik hoop dat dit duidelijk is

  BTW VGA signaal dat was het kwam er niet meer op :oops: bedankt..
 • Nogmaals, dat gaat niet werken. Dit gaat alleen goed als je een Matrox kaart hebt en software die DualHead (wordt tegenwoordig Surround gaming genoemd) ondersteund.
 • zeg ik snap het… (verrek weer wat geleerd)


  hartelijk bedankt slashead… u rule..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.