Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Ray trace demo

Anoniem
Slashhead
7 antwoorden
 • http://www.realtimeraytrace.de/Download.html

  [b:8b378f0260]TIP:[/b:8b378f0260] maak de resolutie niet te hoog. ca. maximaal 640x480.

  Dit is een CPU test en geen Grafische kaart benchmark. Ray tracing wordt nog niet via hardware ondersteund.
 • ziet er iig wel leuk uit. maar als het geen 3d benchmarker is, waarom kun je dan wel allerlei 3d opties inschakelen? zoals Anti alias. schaduwen en reflecties?? of is dat meer om het je cpu wat moeilijker te maken??? lijken mij toch wat meer dingen die je Gpu toch grotendeels voor zn rekening neemt
 • In principe heb je 3D kaarten niet nodig en kun je alles prima met de CPU doen, zoals in deze demo's het geval is. Er wordt geen gebruik gemaakt van de grafische kaart. Dit heeft dus gevolgen voor de snelheid… Daarbij moet wel vermeld worden dat RayTracing een methode is om realtime echte schaduwen maken. Deze techniek werd alleen nog maar voor 3D foto's gebruikt en in 3D studio's met Renderfarms. Een renderfarm is dus ook alleen maar CPU power…. (een heleboel CPU power :P :P :P )
 • Ik vraag met trouwens af of een dual P4 er wat mee kan :lol: zou mooi zijn als deze engine SMP ondersteund, dat moet haast wel lijkt me.
 • jah inderdaad dat schaduw effect is echt top!! :o

  je ziet de camera draaien en het lijkt net alsof de schaduw geheel meedraait, net alsof je de zon in je rug hebt, en de zon langzaam doordraait…
 • De schaduw draait mee, dat lijkt niet alleen zo, dat gebeurt ook. Daarom loopt die demo ook zo langzaam, het is een nogal zware berekening omdat op deze manier realtime schaduw wordt toegepast.
 • krijg je aan het einde ook een score ofzo?? aangezien ik momenteel ff op mn onboard kaartje draai, schiet het niet echt op en heb ik de test halverwege weer afgebroken..

  maar je videokaart hoort dus geen invloed te hebben dus..

  dan maar ff doordraaien dus… wil wes weten wat ik haal met mn xp 1800

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.