Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

wat gebeurt er als ik agp select in de bios verander??

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Om van mijn infinite loop af te komen ga ik de agp select optie in de bios veranderen. Hij kan op 1x 2x en 4x. Hij staat nu op 4x. Maar voordat ik dit verander wil ik graag weten wat ik eigenlijk verander en wat dat voor gevolgen heeft.
 • je veranderd gewoon de snelheid waarmee je AGP slot de data doorvoert naar je videokaart.. kan meestal geen kwaad.. je kunt echter ook met veel tweak programmas de snelheid van het agp slot instellen zoals rivatuner en powerstrip.. wat voor kaart heb je BTW??
 • maar als ik dat langzamer zet dan wordt mijn kaart toch langzamer? kheb een geforce 2 mx 400 64mb +tv out
 • [quote:00e0fa2a0b="turbulence"]je veranderd gewoon de snelheid waarmee je AGP slot de data doorvoert naar je videokaart.. kan meestal geen kwaad.. je kunt echter ook met veel tweak programmas de snelheid van het agp slot instellen zoals rivatuner en powerstrip.. wat voor kaart heb je BTW??[/quote:00e0fa2a0b]

  de snelheid van het agp slot is altijd 66Hz, of je nu agp 1x hebt of agp 8x, dat maakt niet uit, het is alleen maar dat de buffer grote word groter, dus je krijgt een hogere geheugenbandbreete ( agp 4x = 1GB/s ) ( agp 2x = 512MB/s )
 • ja inderdaad je haalt de performance naar beneden…

  ik ken het begrip infinite loop zo 123 niet, maar is het niet iets met het initialiseren van de kaart bij het starten van windows ofzo…

  loopt je computer nu telkens vast, en zo ja, wat voor foutmelding krijg je dan??
 • ik heb de agp op 2x gehad dat hielp niet, nu staat hij op 1x, ik heb nog geen blauw scherm gehad, maar dat komt waarschijnlijk wel weer.

  Af en toe (veel te vaak) als ik bv spel speel krijg ik blauw scherm erop met de melding dat nv4.disp iets fout is gegaan.
 • nv4.disp is een essentieel bestand van je detonator drivers.

  probeer dus eens nieuwe drivers te installeren
 • kheb al 10 drivers geprobeer helpt niet en agp 1x ook niet

  help help help :( :(
 • [quote:2170638413="Overclocker@15"][quote:2170638413="turbulence"]je veranderd gewoon de snelheid waarmee je AGP slot de data doorvoert naar je videokaart.. kan meestal geen kwaad.. je kunt echter ook met veel tweak programmas de snelheid van het agp slot instellen zoals rivatuner en powerstrip.. wat voor kaart heb je BTW??[/quote:2170638413]

  de snelheid van het agp slot is altijd 66Hz, of je nu agp 1x hebt of agp 8x, dat maakt niet uit, het is alleen maar dat de buffer grote word groter, dus je krijgt een hogere geheugenbandbreete ( agp 4x = 1GB/s ) ( agp 2x = 512MB/s )[/quote:2170638413]

  LOL….. Dat is niet zo. Het heeft helemaal niks met buffers oid te maken. Je gaat als je je AGP versteld van single datarate naar double en daarna naar Quad datarate. Op die manier krijg je meer bandbreedte naar de Northbridge.

  Waar jij mee in de war bent denk ik is de AGP Aperturesize, die is ook instelbaar qua grootte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.