Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

2e PCI Videokaart

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Ik heb nu langs mijn Geforce 2 Ti (AGP) nog een S3 Vigre GX3 (PCI) in mijn moederbord staan. Nu mijn probleem. Windows (XP) herkent de PCI kaart maar zegt het volgende:
  Dit apparaat start niet. (Code 10)

  Klik op Probleem oplossen om de probleemoplosser voor dit apparaat te starten.
  :roll: :roll: Hier kom ik dus geen wijs uit. Ik heb al naar de IRQ instellingen gekeken maar deze zeiden:

  Dit apparaat gebruikt geen bronnen omdat het niet correct werkt.

  Als iemand hier een oplossing voor weet, thanxx
 • Enige oplossing voor dat probleem is om in je bios "initialize pci first" oid aan te zetten (oftewel hij moet booten vanaf je pci kaart).

  Vervolgens stel je in XP pas in dat je gf2 je primaire kaart is en je s3 je secundaire.

  (gebruik zelf ook gf2 met 2x S3 onder XP)
 • Dan wordt de G2 dus secondaire en dat moet ik niet hebbe. ik wil mijn TV namelijk op de S3 aansluiten zodat ik dualview voor monitor en tv kan gebruiken.
 • alleen tijdens het booten is je gf2 secundair, je kunt in XP instellen dat hij dan weer primair staat.
 • Maar dan moet ik met opstarten dus mijn monitor op de s3 kaart aansluiten???
 • probeer het eerst eens met de tv (geen idee of dat al werkt) met booten…

  ik was er gemakshalve vanuit gegaan dat je met 2 monitoren + tv wilde gaan werken…
 • Ik heb nog geen TV-Out Drivers voor de kaart, die zoek ik ook.
 • Ik denk dat je jezelf in dat geval veel ellende kunt besparen door een andere agp kaart te kopen met een goede tv-out

  zelf ga ik de nieuwe sis Xabre 400 (128MB) aanschaffen, vanwege z'n strakke 2d beeld (ook dual monitor), goeie tv-out en redelijke 3d prestaties en vooral vanwege de lage prijs.
 • [quote:053d06466f="igg"]probeer het eerst eens met de tv (geen idee of dat al werkt) met booten…[/quote:053d06466f]Als er op die S3 Vigre, zoals op mijn Trident ProVidia9685 (PCI), een jumper bevind waarmee gekozen kan worden tussen opstarten met de monitor of TV, dan kan het. :roll:

  [quote:053d06466f="De Geest Van Oirlo"]Ik heb nog geen TV-Out Drivers voor de kaart, die zoek ik ook.[/quote:053d06466f] Als die PCI kaart alleen voor tv-out gebruikt gaat worden, is de video driver van Windows XP al voldoende. :)
 • Nee, dan moet ik wel kunne selecteren dat ik hem op de Tv_out mot hebbe. :wink:
 • [quote:87924950f2="De Geest Van Oirlo"]Nee, dan moet ik wel kunne selecteren dat ik hem op de Tv_out mot hebbe. :wink:[/quote:87924950f2] Dan heb je inderdaad een S3 Vigre driver nodig.
  Van mijn Trident Providia9685 heb ik de bijbehorende cd-rom nog. En met deze driver (alleen Win95/98) kan er worden gekozen tussen tv-out en monitor.

  Maar was het dan niet de bedoeling dat die Trident Providia9685 permanent op tv-out zou staan? :)
 • Mijn Pa heeft die een keer ergens op de kop getikt en toen Win98 drivers gedownload :wink: Het hoeft ook niet continu, maar ik hoop zo ook een lelijke (paarse) streep die mijn andere AGP kaart veroorzaakt op de Tv weg halen, ik denk: oude TV +oudere Vga kaart = goede combi. :roll:
 • wat heb je er aan wil je twee beeld schreme hebben
 • Ik wil er een TV en monitor tegelijk op hebbe. Mijn G2Ti ondersteund geen dualview, dus ik dacht zet er een PCI kaartje met Tv-out bij en problem solved: dus niet :evil:
 • Als ik hier zoals igg al aangaf ‘boot vanaf pci kaart’ zijn de drivers van zowel mijn agp – en mijn pci kaart onder WinXP in orde. Het beeld op de (eveneens oude) tv lijkt redelijk. Tekst is uiteraard niet scherp. Een TV is eigenlijk niet geschikt om te gebruiken als tweede monitor. Multimedia werkt op zo een oude PCI kaart voor géén meter. :-?

  Een oude TV kan ook op een nieuwere videokaart aangesloten worden. Bijvoorbeeld op een Gforce4 Ti 4200 VIVO. :wink:
 • da's een vrij dure oplossing :cry: Maar ik ben nu wat expirimenteren met TVtool. Misschien lukt het daarmee die ellendig streep van de G2 kaart weg te krijgen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.