Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Twee beeldschermen op één machine

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo Daar,

  Ben druk in de weer om een nieuw thuismachientje uit te zoeken. Nu wil ik graag twee beeldschermen (een 19" en een wat kleinere) gaan aansluiten op die ene machine.

  Nu is eigenlijk mijn vraag hoe dat werkt. Ik wil het gaan gebruiken voor ontwerpen en dergelijke, photoshop paletten in het ene scherm en op het andere scherm gewoon lekker kliederen. Heb ik daar een speciale videokaart voor nodig met twee uitgangen (en zo ja, welke) en werkt dit gewoon samen met Nvidia stuff? Want een beetje gamen moet ook kunnen

  Jeroen
 • Lees de FAQ eens!

  Alle moderne kaarten zijn instaat om 2 monitor aan te sturen.
  Voor games zou ik een gf4 (niet mx) aanraden, welk type is afhankelijk van je budget.

  Heb je een groot budget (en wat geduld) zou ik ook eens kijken naar de Radeon 9700 of 9500 welke binnen kort uitkomt.
 • Okee, meerdere monitors aansturen begrijp ik, werkt ook met mijn TV met mijn huidige kaart. Ik snap alleen niet hoe je de tweede monitor aansluit. Volgens mij zit er maar 1 VGA uitgang op een kaart, maar hoe plug je dan twee VGA kabels (immers: 2 monitoren) aan op 1 uitgang?
 • Grafische kaarten met dual VGA hebben ook twee monitor uitgangen. Lees dit artikel eens:

  http://www.computertotaal.nl/tests/prog.cfm?id=16
 • Okee, nu alles gelezen en ik weet een beetje waar ik op moet letten. Twee ramdacs nodig dus, vooral omdat goede 2D én 3D prestaties nodig zijn. De Hercules kaarten vallen af, hebben geen twee ramdacs en dan lijk ik dus uit te gaan komen bij een GeForce 4 oplossing.

  Voor een euro of 2 a 300 moet ik wat kunnen krijgen toch, moeten dus absoluut zonder moeite twee monitoren aan kunnen hangen (snap nog steeds niet hoe trouwens). Wat is een goede kaart om voor te gaan? ASus, Leadtek, ik heb geen idee. En wat is DVI (ik weet wat de fakorting inhoudt) eigenlijk? En digitale visuele interface tussen wat en wat?
 • DVI is dus een digitale uitgang voor een tft, is mbv een dongle ook aantesluiten op een gewone monitor.

  Club3d heeft ook radeons, ik zie net bv bij eynstein.nl de Radeon 9000 pro voor nog geen 150 euro. Presteert ongeveer gelijk aan de Radeon 8500 (iets minder) maar is wel flink minder snel dan een gf4 ti-4200.

  Ik heb een Aopen ti-4200 en ben van het week voor het eerst aan het spelen met de tv-in, is toch erg grappig allemaal (oude videocamera op aagesloten)
 • Okee dan, weer wat geleerd,

  Wat is een dongle, een soort van verloopstekkertje naar ik aanneem? dat zou betekenen dat je ongeveer op bijna elke kaart twee monitors kan aansluiten. Toch wordt in de faq gesproken van twee aparte ramdacs. Loop ik niet de kans op verslechterd beeld als ik bijvoorbeeld voor een leadtek A250 (GF4/ti4400) kaart ga?
 • De gf4 chipset heeft dus 2 ramdacs ingebouwd.
  Moet dus goed werken.
 • Wat dat een antwoord of een conclusie uit mijn onduidelijke reply. Heeft een GF4 twee ingebouwde ramdacs?

  En wat is een dongle?
 • Dongle
  Electronisch apparaatje dat voorziet in een gecontroleerde toegang, via een voorgeprogrammeerde code. Vaak aangesloten op een parallelepoort
 • [quote:2baadf1ce5="kotvis"]Wat dat een antwoord of een conclusie uit mijn onduidelijke reply. Heeft een GF4 twee ingebouwde ramdacs?

  En wat is een dongle?[/quote:2baadf1ce5]

  Ja, de gf4 heet op zijn core 2 ramdacs.
  en een dongle is gewoon een verloopstukje zoals je zelf al aangaf
 • Volgens leadtek is er toch echt maar een ramdac aanwezig. Nergens is sprake van twee (slechts eentje van 350 Mhz).

  Een dongle is een beveiligingsding, geen verloopstekker voor zover ik kan zien.
 • wat voor 'n monitors wil je en hoe sterke videokaart ik zou een radeon nemen of iets dergelijks of als twee verschillende schermen niet persé nodig (vast wel maar je weet maar nooit)kan je ook een splitter kopen (op 1 s-video-> 2 gewone uitgangen
 • De Matrox Parhelia heeft zelfs de mogelijkheid voor 3 monitoren :D
 • ik weet niet hoe die gaat heten/heet maar er is er ook een met vier uitgangen:D:D:D:D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.