Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Help: Club3D Radeon 9000XT doet het niet goed

Anoniem
G-J
10 antwoorden
 • Hi,

  Ik heb vanmiddag bovenstaand kaartje gekocht. Maar in Windows XP bevriest het system soms plotseling. Ook het bios geeft een fout, maar dat is allemaal wat ingewikkeld, omdat ik een compaq-systeem heb. Het bios geeft aan dat de configuration incorrect is. Wat zou het kunnen zijn?
  Mijn systeem:
  Compaq Professional Workstation AP400
  400MHz, BX-chipset
  256MB intern
  Maxtor 60GB
  Compaq 4,3 GB scsi
  Leadtek WinTV2000 XP

  bvd
 • Bij die biosmelding moet je geloof ik in de bios een keertje de videoopties langs gaan, en dan saven en dan moet het klaar zijn.

  Heeft je mobo wel een AGP 2.0 Slot? Zo niet, dan kan het zijn dat die kaart te veel stroom trekt. Dit komt vaker voor bij oudere moederborden.
 • bedankt.

  Volgens Compaq heeft deze pc wel agp2.0, dus dat moet goed gaan. Moet ik alle opties langsgaan? Ook die van geheugenlocaties e.d.? Nou ja, ik probeer het wel even. Als de kaart te veel stroom trekt, wat dan? Ik begreep dat er 3,3 en 5v kaarten bestaan, en dat heeft dan ook te maken met hoe het agp-slot eruit ziet ofzo.
 • nee, 1.5V en 3.3V kaarten. Maar dat moet niety uitmaken, je hebt voor beiden support als het goed is. Wel kan je nog even proberen of je ergens je 3.3V voltage zien kan, je kan namelijk evengoed wel een stroom probleen hebben.

  De vorige Compaq die ik onder handen had was het alleen even in bios kijken of alles goed stond, saven en toen was die melding weg.
 • bestaat er een progje, waarmee je dit voltages kan uitlezen? In het bios kan dat volgens mij niet. Hij doet het nu een uurtje goed, geen problemen. Ik heb de kast er nu wel af, misschien is dat het probleem.
  Ik zal compaq ook wel even raadplegen.
 • MBM5 of CPU cool oid. URL's staan in de mobo's faq, bij de bovenburen :)
 • Heeft de Compaq een interne videokaart? en is die correct uitgezet (indien ja)
 • Zal wel niet denk ik, anders kon er ook geen AGP kaart in :)
 • [quote:fd9e5c66ea="BA"]Zal wel niet denk ik, anders kon er ook geen AGP kaart in :)[/quote:fd9e5c66ea]

  Waarom?
  Die nieuwe Dell op mijn werk hebben ook onboard een videokaartje maar wel een AGP slot. (ik bewaar mijn oude radeon in de hoop dat ik binnen kort ook aan de beurt ben voor een neue pc)
 • Hehe, het kan wel idd. Maar ik zoiu het vreemd vinden, ik heb nog nooit een Compaq gezien met onboard video en een AGP slot :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.