Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

geluid is sneller dan langzame film

Anoniem
rwilligen
7 antwoorden
 • Hoi,

  :-? Ik heb een probleem en hoop op hulp: mijn S3 Savage 3D videokaart geeft sommige films, divx of niet, veel te langzaam weer. Het geluid is vaak sneller dan de filmbeelden. Dit probleem treedt echter niet altijd op. Of ik Windows Media Player of Power DVD Player gebruik om de avi's en de mpeg's weer te geven, maakt niet veel uit.

  Ik heb al in de instellingen zitten rommelen met de oplossingen die de XP Probleemoplosser biedt, maar dat hielp weinig (hardwareversnelling omlaag, beeldkwaliteit lager instellen etc.). Wie helpt me van dit probleem af? Zou het er iets mee te maken hebben dat mijn Pinnacle PCTV kaart op dezelfde IRQ (11) zit als de S3 Graphics card?

  Systeem: Pentium 3 450 MHz, 320 mb RAM, S3 Savage 3D Videokaart (8mb).

  Bij de weg: mijn Pinnacle PCTV-kaart heeft met dezelfde schokkerige en langzame beelden te maken, waar het geluid niet mee in de pas loopt.
 • Ik denk eigenlijk niet dat het aan de videokaart ligt, maar eerder aan de rest van je systeem. Er worden bij DivX namelijk geen hardware functies op je videokaart gebruikt.

  450 Mhz is al aan de krappe kant voor een DVD of een beetje een zwaar gerenderde DivX, en al helemaal onder XP. Ik denk dus eerder dat dat je probleem is.
 • idd, toen de DVD pas verscheen was een P-III 450 wel het onderstenste minimum. Vaak moest je toen een mpeg kaartje kopen.
  Ik denk dat BA gelijk heeft.
 • yep, vooral als je nog eens wat programma's op de achtergrond hebt lopen! Over die MPEG kaartjes! Weet iemand of die nog te koop zijn, creative bracht die een tijd geleden uit in een pakket met DVD speler (op zo'n kaartje zat ook tv-out).
 • Onthoud wel even dat die MPEG kaarten het niet met DivX doen he :) Er waren een paar Hollywood kaarten waarme het kon dacht ik, maar nu DivX 5.0 er al een tijdje is gaat dat niet meer op denk ik.
 • Dank voor de reacties.

  Ik begrijp dus dat een nieuwe pc de enige oplossing is om 'zware' films goed te draaien. (Ik heb overigens geen dvd-speler in de pc zitten, het gaat om avi's en mpeg's). Toch raar dat die tv-beelden van de Pinnacle PCTV kaart dan ook zo stotteren. Daar moet dan toch een andere oorzaak achter zitten.
 • Als DIVX geen hardwarematige ondersteuning nodig heeft van je VGA kaart zal TV dat waarschijnlijk ook niet nodig hebben. Dan heeft het toch allemaal te maken met je systeem. (VGA kaart dient in dit geval alleen maar als doorgeeft luik naar de monitor)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.