Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Twijfel tussen 2 monitoren

Anoniem
Red Dragon
30 antwoorden
 • Jij doelt erop dat het showmodel weleens andere prestaties kan geven dan degene die in de doos zit. Als ik een model op het oog heb zal ik mijn toekomstige in de doos ook wil zien dus.
 • Ik wil een nieuwe 19" monitor aanschaffen. Uit de september editie vand de C!T blijkt de Hyundai P910+ een goede optie. Maar nu heeft een maat van me een CRT met een flat tube. Dat ziet er heel mooi uit en dat wil ik ook. Hyundai heeft dan het model Q910. Is die net zo goed als de p910 alleen dan met een flat tube of komt er wat anders om de hoek kijken. Ik ga echt voor goed beeld, ik heb die Gericom 19" real flat van de lidl 2 dagen geprobeerd maar de beeldkwaliteit viel me erg tegen.
 • Dat het ene type monitor goed (of slecht) is, zegt zo goed als niets over andere typen van dezelfde fabrikant. Blijft gewoon een kwestie van reviews lezen, en vooral zelf gaan kijken.

  Bijvoorbeeld: http://hardwareinfo.net/reviews.php#21
 • Precies, daarom poste ik ook de draad, helaas staat de q910 er niet bij op hardware.info. Ik heb verder geen reviews kunnen vinden over de q910.
 • Mijn pa heeft na het lezen van de Computertotaal van deze maand die Hyundai P910+ gekocht. Ik vind het goed kwaliteit (tegenover mijn HP71 is alles beter) Deze werd getest als beste prijs/kwaliteit. 250 euro voor 19inch is ook niet echt duur te noemen :wink:
 • Zelf heb ik een iilyama LS902UT vision master 1451. Maar deze bevalt me totaal niet. Jammer genoeg kan ik hem niet terug brengen en een ander merk kopen. Dan zou ik zeker een Phillips light frame kopen. Daar weet ik van dat de kwaliteit goed is. Wil dus maar even zeggen neem er de tijd voor en ga vooral monitoren bekijken. Want anders kan je er nog wel eens spijt van krijgen net als ik.

  Suc6

  J Vos
 • yeps een philips lightframe zijn echt supermonitorretjes… heb zelf de 107T… superplat en superscherp.

  er is wel een 19'' versie van dit model, alleen heeft die lightframe 1, en de nieuwere versies lightframe 2. ook hebben de nieuwe modellen een soort lightmask, wat weerspiegeling in het beeld tegengaat.

  die mask werkt echt goed, je kunt er een spot op richten, en nog is het niet hinderlijk.. enige nadeel is dat ie best prijzig is voor een 17''
 • [quote:05aa720aa1="Jacky"]Zelf heb ik een iilyama LS902UT vision master 1451. Maar deze bevalt me totaal niet.[/quote:05aa720aa1]
  En waarom bevalt die je niet?
  Dit zijn toch de beste monitoren op de markt die je kunt krijgen. :-?
 • Iilyama heeft nu een wat minder goede tijd. Ze behoorde eerst tot de top, maar nu zakken ze wat af met sommige modellen. Ik heb zelf pas geleden voor een LG Flatron F700P 17" monitor gekozen (max resolutie 1600x1200 @ 75Hz). Het enige nadeel van deze is dat aan de kanten de letters niet 100% scherp te krijgen zijn (Convergentie). Je kunt dit wel bijstellen voor bijvoorbeeld de linkerkant, maar dan heeft de rechterkant er weer last van. Maar voor de rest: een prima monitor en weinig last van reflecties in het beeld.
 • is niet helemaal waar wat Matel zegt, Iiama is weer terug met kwaliteit namelijk,
  de Vision master Pro 451/452/453 waren niet zulke goeie 19"schermen maar met de [b:227492df4a]Iiyama Vision master pro 454[/b:227492df4a] is Iiyama weer helemaal terug. dit is volgens meerdre testen een come back en een van de beste schermen van dit moment.

  Iiyamma is nog steeds een top merk alleen heeft een paar rotte schermen gemaakt die gelukkig niet meer worden verkocht. pech voor de eigenaren met ene wat minder Iiyama scherm.
 • Goed, wat Turbulence zegt klopt, ik heb meerdere malen achter zijn Philips gezeten en die was zeer strak, maar de 19" versie is toch een andere, de beeldbuis is bijvoorbeeld van Hitachi uit mijn hoofd. Ik wil nu gewoon een superstrakke monitor hebben, me flink verbeteren t.o.v. mijn budget 17". Niemand ervaring met de q910?
 • Een merk kan alleen een status van "altijd goed" krijgen als ze dat ook steeds weer waar maken.

  iiyama is waardeloos !!

  btw, hecht niet te veel waarde aan de testen in de diverse computerbladen.
 • [quote:002f5796ab="Foutje"]Een merk kan alleen een status van "altijd goed" krijgen als ze dat ook steeds weer waar maken.

  iiyama is waardeloos !!

  btw, hecht niet te veel waarde aan de testen in de diverse computerbladen.[/quote:002f5796ab]

  waarom is IIyama waarde loos? omdat jij toevalig een slecht scherm van dat merk heb gehad?
  Ik heb een Leadtek videokaart gehad die na 6 maanden er mee ophield. moet ik nu gaan roepen dat Leadtek slecht is? :roll:

  ik kan ook wel wat roepen hoor:

  volkswagen is waardeloos !!!

  als ik er niets bij zeg is het toch een repley van niets!?!

  btw. waarom zijn testen van bladen en sites niet goed dan?
 • [quote:ddd9d8857d="Red Dragon"]Ik heb een Leadtek videokaart gehad die na 6 maanden er mee ophield. moet ik nu gaan roepen dat Leadtek slecht is? :roll: [/quote:ddd9d8857d]
  Neen, dat zijn de beste. :P :lol: :lol:
 • [quote:f56aed6abe="Red Dragon"]is niet helemaal waar wat Matel zegt, Iiama is weer terug met kwaliteit namelijk,
  de Vision master Pro 451/452/453 waren niet zulke goeie 19"schermen maar.. <KNIP>[/quote:f56aed6abe]
  Errrrr, hallo? Pro452 slecht? Excuuuuuuuuuuuuse me!
  Dat ding staat hier op m'n bureau, heeft:

  - CRT Type Diamondtron NF
  + 100% Plat
  + Sleuvenmasker
  - Eff. Beelddiagonaal (B x H in mm) = 366x274.5
  - Dot Pitch (mm) = 0.25mm/0.27mm (AG pitch)

  En het ding is ECHT GOED :P
  Geen last van onscherpheden of wat dan ook, geen uitgevallen pixels en een duidelijk OSD met erg veel opties!
  Ik heb er echt totaal geen klachten over… 8)
  Kijk, dat 'ie bij rebooten soms wat "streepjes" laat zien boeit natuurlijk geen ruk, als m'n videokaart signaal aan dat ding geeft, dan weergeeft 'ie dat ook goed! :)
  Ook geen last van m'n ogen ofzo, nu met lenzen ook niet.
  Verder heb ik 3 jaar onsite garantie dus dat zit allemaal wel goed!
 • //soepkip

  :oops: was niet de bedoeling om jou scherm af te kraken, ik heb vernomen dat de voorgangers van de Vision master pro 454 wat minder waren. de 452 van jou is blijkbaar wel een goed scherm. dan zal het wel om de 451 en 453 gaan.
  Ik heb zelf een 17" VMP 410 en die bevalt me uitstekend, ik zit nu te denken om de 454 te halen. Alhoewel de LG schermen ook erg mooi zijn.
 • Lmao @ 'het zal wel om de 451 en 43 gaan' :lol:

  Ik weet het niet hoor, het maakt me geen ruk uit als anderen over de pro 45x zeuren, en dat men dit type monitor afkraakt.
  Wat IK weet is dat het een prima ding is.
  Zegt ook iedereen die hier naar mijn pc komt kwijlen :P hehe, dus! :D
 • Wij (eh… jammer genoeg ik niet maar mijn vrouw) heeft de Iiyama Vision master pro 454 ….

  Ik heb nog nooit zo'n mooie 19'' monitor zo mooi licht zien geven.. Geweldig met een ATI-kaartje… superbeeld.

  IIyama heeft echt wel goeie monitoren. Als ik moest kiezen philips of IIyama, ging ik voor IIyama.
 • Ik heb dat scherm gezien ja.. die Vision master Pro 454. ik zit er hard over na te denken om die tegelijk met een NV30 te gaan kopen aan het eind van het jaar. lijkt me een perfect scherm om games op 1200x1600 op te spelen.
 • Zeker Red Dragon, krijg je geen spijt van..

  Ik had het m'n vrouw aangeraden… en niks teveel gezegd. Ze vind het heerlijk. En ik ook want ze gelooft me nu meer hehehe.. :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.