Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Riva Geforce IV Ti 4200 ???

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Idd, het was toch de nvidia Riva TNT? (die heb ik :) )


  Dus gewoon een fout (al dan niet expres). Dat is het zelfde als in een advertentie zetten: Intel Celeron Pentium II processor, dat zie je ook nog wel eens.

  nvidia maakt volgens mij zelf geen grafische kaarten, maar levert wel de chips (GPU = grafische processing unit) en ook layout van de kaarten. Producenten kunnen daarmee aan de slag en maken eigen layouts of passen ze aan. Daardoor kunnen er kwaliteits of prestatieverschillen optreden, evenals verschillen in de mogelijkheden. De basis van de kaarten is echter op dezelfde GPU gebaseerd (dus op bijv. de ti-4200), en dan voegen ze 128 of 64 mb geheugen toe, en eventuele TV-out's enzo.
 • Klopt wat je zegt, Nvidia maakt alleen maar de GPU's, en zelf geen beeldkaarten, dat is het werkje van de fabrikanten, zoals asus, creative enz… :-)
 • Tot voor kort heb ik ontdekt dat nVidia zelf ook kaarten bakt. Klinkt raar, maar mijn oude GeForce2 ti 64MB was ook een kaart die nVidia zelf gebakken heeft …
 • Zeker een vergissing :D :P ;)


  Maar veel kaarten zullen ze niet maken denk ik…
 • In een advertentie van een computerwinkel kom ik een systeem tegen uitgerust met een [i:b0345affd9]Nvidia, Riva Geforce IV Ti 4200, 128 MB DDR, TV out DVI kaart[/i:b0345affd9]. Mijn vraag is waar staat Riva voor. Is dat de kaart fabrikant? Of is het een kaart van Nvidia met een toevoeging Riva?
  Echt veel weet ik niet van grafische kaarten, dus kan iemand mij helpen?

  zoudenbalch
 • Riva? Riva is de oude naam welke nvidia voor videokaarten gebruikte.
  (vandaar ook de naam rivatuner ;) )

  zit er geen doos bij met een echte naam.
  maar een ti-4200 128mb is een ti 4200 128mb, niks mis meer.
  (maar niet veel duurder dan 200 euro hoor )
 • [quote:eef6e16f48="Eddey"]Zeker een vergissing :D :P ;)


  Maar veel kaarten zullen ze niet maken denk ik…[/quote:eef6e16f48]

  Volgens mij maken ze helemaal niks, maar laten ze wel reference kaarten maken bij abit ofzo. (of welk merk dan ook op dat moment hun grootste vriend is)
 • Er zullen vast ook wel merkloze kaartjes zijn, die door een of andere duistere OEM leverancier gebakken worden. Of gewoon om klonenboeren niet in de wielen te rijden. Je hebt van die 'merk' computers, waarbij er totaal geen merk op de onderdelen erin te vinden is.
 • De kaarten worden iniedergeval verkocht onder de naam: "nVidia" En als je op de kaart zelf kijkt, zie je ook overal nVidia staan (op fan enzo)

  Kijk ook maar eens op de Pricewatch van tweakers.net en dan zie je kaarten van nVidia.

  Ook mijn plaatselijk peecee-boer levert kaarten van nVidia.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.