Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Opeens breede vertikale strepen op mijn scherm.. help!

Anoniem
Sulvar
7 antwoorden
  • Pas een nieuwe computer gekocht met het nieuwste van het nieuwste, en zie sinds een paar dagen [b:40f09335b5]een paar brede vertikale strepen over mijn scherm[/b:40f09335b5]. Niet alleen in Windows (die crasht vervolgens bij het opstarten, maar ook gewoon tijdens het booten van de PC en als ik in de BIOS ga. Duidelijk een hardwareprobleem, maar waar komt dit door??? Bios staat verder Jumperless, alles wordt auto-gedetect. Voor zover bekend is er niets (bewust) overgeklokt.

    Is mijn moederbord (AGP bus?), - de [b:40f09335b5]P4T533[/b:40f09335b5] met het nieuwe rambus geheugen (RIMM PC4200) en Intel 850E chipset -, kapot? Of komt het door de [b:40f09335b5]Club 3D Geforce4 Ti4200/128Mb DDR kaart[/b:40f09335b5]? Daarvoor had ik af en toe wel cache-foutmeldingen van mijn videokaart (blue screen of death in WinXP). Gerelateerd aan mijn probleem?

    De PC op een andere monitor getest, maar hier geeft hij ook de lijnen.. (ligt dus niet aan de monitor)… Ik heb eens artikelen gelezen over dit soort problemen, maar kan me niet meer herinneren wat de oorzaak is.

    Iemand een idee wat er kapot is, en wat de oorzaken kunnen zijn?? :(
  • Geheugen op videokaart defect?
  • Als het geheugen van de kaart kapot is, dan lijkt het me dat het komt door een verkeerde hardwareinstelling. Het zou kunnen dat de videokaart op een te hoge bussnelheid draait, maar ik weet de exacte snelheid niet waar deze op staat (jumperfree -autodetect) of waar deze op zou moeten staan (ga ik nog even na).
  • In de manual van mijn ASUS P4T533 moederbord staat dat deze alleen werkt met AGP 2/4, en alleen [b:209c863b63]1.5 VOLT[/b:209c863b63]. Die "alleen 1.5 Volt" doet mij vermoeden dat dit misschien de oorzaak kan zijn. Misschien draait die Club Geforce4Ti4200 op een andere voltage en werkt zodoende niet goed met het moederbord?? Ik kan alleen nergens vinden op welke voltage die Club-3d geforce4Ti4200 op werkt…
  • Nee de GeForce 4 ti 4200 moet probleemloos op dat moederbord draaien. kan je de videokaart niet eens in een andere pc proberen? dan weet je of het daar aan ligt. ik denk zelf namelijk van wel.
  • crosspost?
  • [quote:baa6d67cdd="Marcel de Reus"]crosspost?[/quote:baa6d67cdd]


    Yeps. http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=71639

    kwam ik ook net pas achter en uit dat draad blijkt dat de videokaart stuk is wat ik al dacht.
    probleem gevonden een van de draden kan worden gesloten :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.