Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

PIII 500Mhz met 2x AGP

Anoniem
Red Dragon
9 antwoorden
 • Heeft er iemand ervaringen of advies over de volgende kwestie:

  Ik ben in bezit van een "oude" Pentium 3 500Mhz en een "oud" moederbord die max [b:c38553de76]2x AGP [/b:c38553de76]bevat.

  Laatst heb ik een 19inch gekocht i.v.m. vele programmeer werk. De nVidia TNT2 M64 die ik nu heb is gewoon…. super slecht bij hogere resoluties (zoals wel meer nVidia-producten) :evil:

  Mijn vraag, kan ik er zomaar een nieuwe (dus 4x of 8x AGP) videokaart in donderen zonder problemen? En… zou dit baat hebben bij deze processorsnelheid ?

  THNX!
 • Ik zou er een niet al te snelle kaart in doen omdat die PIII 500 daar te langzaam voor is.

  Koop een Ati Radeon 7500 pro. Niet duur en prima 2D en je kan er ook nog een spel me spelen. AGPx4 en kan gewoon op dat AGPx2 moederbord op AGPx2 draaien.
 • Zelf zat ik ook al aan een Radeon 7500 of 8500LE te denken.

  Nu is het afwachten op de HCCDagen… koopjezzz :D
 • 100% gegarandeerd weet ik niet of ze gaan draaien op dat moederbord. echter voor 95% wel. ik zou als je het op de HCC dagen gaat kopen wel bij een beetje goed bedrijf halen in je buurt. als hij namelijk niet werkt kan je hem omruilen en zo.

  een Radeon 8500 LE is overkill dan kan je beter een Radeon 9000XT 64mb nemen als je perse een directX 8 kaart wilt. die heb je al voor 105 Euro.
 • Wat bedoel je precies met de term 'overkill' ? :roll:

  Het gaat me niet helemaal om de DirectX8 mogelijkheid. Eerder om de scherpe 2d-weergave, wat volgens de C!T testen het beste geleverd wordt door een Radeon. Ik ga die Radeon 9000XT revieuws even lezen.
 • OverKilL betekent dat een component in de pc vele malen sterker is dan de rest van de pc en daardoor niet voor zijn volle 100% benut word en zelf niet voor 75%. dus zonde van het betaalde geld.
  In het bovenstaande verhaal is het Component de videokaart.
  de Radeon 8500le is zonde om aan te schaffen omdat je pc de kaart niet kan bijbenen.

  de Radeon 7500 is dan ook een erg goeie keuze omdat deze ook erg goed 2d heeft en niet duur is en geen overkill

  Als 2D het belangrijkste voor je is zou ik ook eens aan de Matrox G550 denken.
 • Ik ben heel wat wijzer geworden op het Radeon gebied. Dank je wel! :D :D
 • Mijn ervaring met AGP 4x op een p-ii MOBO (agp2x).
  volgens de theorie moet het kunnen.
  Zelf heb ik voor mijn dochter een Geforce2MX200 in haar Celly566 gedaan en dat ging goed. Die TNT2 M64 gaf teveel problemen.
  En diverse games die problemen gaven deden het daarna goed, zoals Sims (soms niet meer willen opstarten)
  Dus het is sterk aan te bevelen een Geforce2 kaartje of zo erin te zetten (de videofreaks hier geven wel aan welk type het beste past bij je P-III)

  Volgens mij moet je geen Winfast kopen, want op hun homepage las ik wat enge dingen over hun kaartjes in een AGP2x mobo.
 • Bedankt voor je reactie.
  Een G2 is inderdaad iets goedkoper, maar qua prestaties veel minder als de Radeon op gebied van 2D op hogere resoluties. Dit schijnt zo te zijn voor de TNT, TNT2 (Ultra), G2 en Geforce 3. Tenminste, volgens de lui van C!T dan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.