Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Help!

Hu'uruun
10 antwoorden
  • Ik heb vandaag bij Completer een Radoen 8500 gekocht… Hij doet het prima, maar bij bevoorbeeld 3d Mark 2002, krijg je allemaal clipping achtige problemen op het beeld. Ook bij het opstarten heb vage rode strepen door het beeld, soms wit en dan weer groen! Wat te doen! Nieuwe bios driver is Beta, kan het wel proberen, maar staat niet dat het iets oplost. Ik heb de nieuwste powered ati Catalyst drivers…

    Dit is mijn systeem:
    Informatie over mijn moederbord, direct van Aopen gehaald:
    AX4BS

    CPU Intel Penitum 4 CPU
    Socket 478
    400MHz
    Chipset Intel 845S
    Intel ICH4
    Super I/O Winbond
    Clock Gen. Cypress
    Max Overclocking : 992Mhz
    Main Memory Support PC133 SDRAM
    SDRAM DIMM x 3
    Max 3GB
    Graphics 4X AGP slot
    LAN Realtek 10/100Mbps PCI LAN Chip (ALC 201)
    Sound Analog Devices AC'97 CODEC on-board (AD1885)
    USB USB1.1 Port x 4
    Slots AGP x 1
    PCI x 5
    CNR x 1
    Storage & Back Panel I/O Floppy Drive Connector x 1
    Extra IDE Channel (ATA100) x 2
    PS/2 Keyboard x 1
    PS/2 Mouse x 1
    USB Port x 2
    COM Port (UART 16C550) x 2
    Printer Port (SPP/EPP/ECP) x 1
    Game/MIDI Port x 1
    Speaker_Out x 1
    Line_In x 1
    MIC_In x 1
    On Board Connector USB Connector x 2 (via optional cable)
    AUX_IN x 1
    CD_IN x 1
    MODEM_CN x 1
    CPU FAN x 1
    System FAN x 1
    Chassis FAN x 1
    Front Audio x 1
    IrDA x 1
    BIOS Award PnP 4Mb Flash ROM BIOS
    Form Factor ATX
    Board Size 305 mm x 220 mm

    Ik heb er een P4 1,4 Ghz in zitten, Windows XP SP1, en alles op default instellingen (van de 8500 dan…)
  • He jah, die scene ken ik. Dat is die fogging-test. Volgensmij hoort dat gewoon hoor. Dat is onderdeel van de test.
  • Nee dat is het niet, het gebeurt elke keer als ik opstart…
  • refresh rate te hoog ingesteld ?

    Installeer hem met de drivers die erbij zijn meegeleverd.
    Wat doet ie dan ?
    Heb je de boel geoverclockt ? De CPU ?
    Wordt de Radeon niet te warm ?
  • Ik heb niets overklokt, mijn Radeon is geloof ik niet te warm (waar kan je dat checken?)… Kan het uitzetten van Sideband Adressing helpen ofzoiets>? Oude driver helpen niet…
  • Ik heb nog wat verdere informatie: Naar het lijkt heeft mijn 3d kaart problemen met de 256 kleuren modus en de interlacing…
  • Wat bedoel je bij het begin rode/groene strepen. Is dat bij de BIOS melding?
  • Als-ie opstart, krijg je eerst witte strepen door het scherm (niet doorlopende, maar steeds onderbroken), daarna wordt het even rood, schakelt het over naar groen tijdens het Windows XP opstart plaatje en gaat hij naar windows… Daar is alles okee, maar zo snel ik via powerstrip op 256 kleuren ga, heb ik dezelfde problemen weer. Ook als ik bijv. Warcraft 3 speel, zie je in het zwarte gedeelte (fog of war) allemaal clipping achtige dingen…
  • Ik zou denken dat er iets met je hardware aan de hand is. Immers als het al voor komt voordat windows wordt geinitialiseerd wordt je driver nog niet gebruikt?
  • Lijkt me dat je kaart niet goed is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.