Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beschadigde beeldscherm coating Iiyama monitor

Anoniem
Eddy van Wuyckhuyse
5 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van een Iiyama flatscreen CRT monitor (A705MT), welke ik 2 jaar geleden heb gekocht bij Informatique in Bergschenhoek.

  Onlangs zaten er een paar spettertjes op het beeldscherm, nadat mijn dochtertje had geniest. Ik heb toen een stuk keukenpapier genomen en dat onder de kraan vochtig gemaakt. Ik heb daarmee het scherm in zijn geheel afgeveegd. Toen ik als laatste de onderrand van het scherm afveegde, verwijderde ik tot mijn grote schrik een deel van de coating over bijna de gehele breedte van het scherm.

  Ik heb contact opgenomen met Iiyama Benelux en werd door hen uitgenodigd naar hun hoofdkantoor in Oude Meer te komen om de schade door een deskundige te laten onderzoeken. Aangezien een dergelijke schade normaal gesproken niet onder de garantie valt, vond ik dit op zich al een mooi gebaar en het gaf me zelfs een sprankje hoop. De deskundige concludeerde na een eerste blik al meteen dat de betreffende schade alleen kon zijn aangericht door gebruik te maken van een agressief middel. De service manager werd erbij gehaald en er werd getracht het gebeurde na te bootsen, door gebruik te maken van papieren tissues, bevochtigd met water. De coating werd hierbij niet verder aangetast. Ik voelde me flink voor aap staan en ik kon het de heren van Iiyama dan ook eigenlijk niet kwalijk nemen dat men mijn verklaring niet wilde accepteren. Ik had, wellicht tegen beter weten in, gehoopt dat men mij het voordeel van de twijfel zou gunnen. Maar voor hen bestond er geen enkele twijfel. Jammer, maar helaas! Jammer van de monitor. Jammer van mijn vrije dag en het ritje van 200 km. Maar vooral jammer dat men mij simpelweg niet wilde geloven, al werd dat niet met zoveel woorden gezegd. Met dit bericht wil ik in de eerste plaats de frustraties van me af schrijven. Ik héb dit namelijk niet uit mijn duim gezogen! Ik wil hiermee ook mede computergebruikers waarschuwen voorzichtig te zijn bij het reinigen van beeldschermen. Onnodig te vermelden dat men geen agressieve middelen moet gebruiken, maar wees dus ook voorzichtig met keuken- of toiletpapier. Verder wil ik nog benadrukken dat ik Iiyama absoluut niet in diskrediet wil brengen. Men heeft mij verder vriendelijk en correct te woord gestaan en de tijd en moeite genomen om de schade te onderzoeken. Ik heb me nog lange tijd suf gepeinsd over wat nu eigenlijk de oorzaak van de schade kan zijn geweest. Kan iemand dit verklaren? Heb ik misschien bij die laatste veeg langs de onderrand van het scherm teveel druk uitgeoefend en is daardoor iets van de coating losgeraakt? Heeft deze coating, afgezet op het papier, misschien een schurende werking gehad en is er als het ware een soort sneeuwbaleffect opgetreden? Te ver gezocht? Onmogelijk? Ik weet het echt niet meer. Het zal voor mij wel een raadsel blijven.
 • vervelende ervaring zonder meer, volgens mij ben je echter niet kansloos als je het er niet bij laat zitten, ben geen jurist hoor, maar een loslatende coating mag zelfs bij de gangbare schoonmaakmiddelen niet voorkomen!
  en al zeker niet binnen 2 jaar!
  pas als je thinner oid erop loslaat hebben zij recht van spreken, dit moeten zij wel kunnen aantonen!!
  als je lid van de consumentenbond bent kun je daar om advies vragen.
  kijk anders is op de website van hun
  suc6
 • Hmm zou het mischien zo kunnen zijn dat de coating nooit goed heeft vastgezeten en dat je door het schoonmaken het gedeelte dat niet vastzat hebt weggeveegd ?.
  klinkt mij in de oren als een productie fout .
  het lijkt me sterk dat je met schoonmaken met water en tissue zomaar
  de coating weg kan vegen.

  suc6 verder ermee

  vr. gr. jerry
 • Ik kan me voorstellen dat bij het vegen onderop het scherm vuil meegeveegd is die als schuurmiddel zijn vernietigende werk gedaan heeft.
  Toch zou ik nogmaals vragen om een oplossing ( nieuwe coating)?
  Ik bezit zelf een 19"CTX met een vergelijkbare coating en een zoon met vette vingers die voortdurend het scherm als touchscreen gebruikt.
  Ik gebruik safeclens van AF om problemen die jij hebt te voorkomen.
  Succes!!
 • Frisko, waar kan ik dat spul kan kopen, ik heb namelijk hetzelfde probleem!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.